• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

VALİ AKBIYIK:”OKUMADAN BAŞARI OLMAZ”

Hakan Taş

TOBB Mesleki Eğitim Merkezi ilk kurulduğunda doğrusu endişe etmiştik. Dağın başında kim nasıl gider diye. Yine aylardan Kasım ve kahvaltılı toplantıya iştirak etmek için yukarı Merzan, Sanayi Bölgemize hareket ediyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Gür, tüm yönetici ekibiyle bizi güler yüzle karşılıyor.

Az sonra başarılı valimiz İdris Akbıyık da gelince kahvaltıya oturuyoruz. İdda ediyorum Van kahvaltı salonu dahil hiç böyle çeşit ve lezzet görmedim. Valimizin başkanlık ettiği toplantıya ulusal ve yerel meslektaşlarımızla katıldık.

İlk konuşmayı Milli Eğitim Müdürümüz Gür yaptı: “25 yıllık eğitimciyim. Eğitimde başarıyı hedef yaptık. Adeta bir eğitim seferberliğini başlattık. Eğitim aynı zamanda bir ülke ve devlet meselesidir. Öğrencilerimiz başarılarıyla dikkat çekiyor. Bazı okullarımızdaki yoğunlukları azaltmak için yeni okullar inşa ediyoruz.

Artık çocuklarımız ve gençlerimiz ne istediklerini biliyor ve hedeflerinin peşinde gidebiliyorlar. Sayın valimizin önceliği eğitimdir. Bize sonsuz katkı sunarak bizi bu günlere getirmiştir. Tüm çabamız gençlerimizi iyi bir eğitimden geçirerek hayata kazandırmaktır. Çünkü eğitim toplumun her kesiminin ortak meselesidir.” dedi.

Hem kahvaltımızı yapıyor, hem sohbet ediyoruz. Bu arada Okul Müdürü Abdullah Karataş tarafından hazırlanan sinevizyon görüntüleri eşliğinde okul bünyesinde yapılan güzellikler tanıtılıyor.

1-735.jpg

Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda ilimiz valisi İdris Akbıyık şu açıklamayı yaptı: “İlimiz her konuda değişiyor ve gelişiyor. Terörü gündemimizden ve hayatımızdan çıkarttık. Artık sadece hizmetleri, yatırımları konuşuyoruz. İlimizde 367 okul var. Hedefimiz her okula bir kütüphane oluşturmaktır. 93 okulumuza kütüphane yaptırdık.

Bu çalışmamıza ilimizin bazı hayırsever işadamları da destek oldular. Okumadan başarı olmaz. 1 kitap 1 insan kampanyasını Şişli’de başlatarak Hakkari’de de devam ettiriyorum. Eğitimde başarıyı hedef yaptık. Bu yıl 19 Tıp Fakültesine öğrenci gönderdik.

2-781.jpg

Hakkarili gençler azimli ve başarılıdır. 39 proje hayat buldu. Valilik ve şahsi girişimlerimiz ile  ilimizin değişim ve gelişimine katkı sunmak adına çok güzel şeyler başardık. Küçük kızım, “Baba Hakkari ne kadar güzel bir yer” diyor. İlimizi ziyaret eden her konuğumuz bu değişimi fark ederek tekrar gelmek istediklerini belirtiyorlar. Konya ve Ankara Altındağ Belediyesi ile kardeş il kapsamında ortak çalışmalar da yürütüyoruz.

40 bin çocuğumuza kayak yaptırdık. Hakkarili kadınlar üretiyor, engelli kardeşlerimiz başarıya koşuyor, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurslar düzenleniyor. Pansiyon, okul, parklar, cafeler, okullar… Şantiye şehir görünümünde sürekli alandayız.

Belediye olarak da üst ve alt yapı hizmetlerimiz son sürat devam ediyor. İlimiz doğa ve su sporlarının ana merkezi olacaktır. Konut sorununu Yüksekova ilçemizde bitirdik. Merkezde de yakın bir sürede bitireceğiz. Sağlık alanında da çok iyi durumdayız. Kalp merkezi ve anjiyo ünitesini kurduk. Sırada Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi var. Halkımız hak ettiği her hizmete kavuşacaktır. Çünkü Hakkari’de hayat var” dedi.

3-607.jpg

Mesleki Eğitim Merkezi adeta bir fabrikayı andırıyor. Oraya giren her birey meslek edinerek hayata tutunuyor. Meslek edinirken aynı zamanda maddi kazanç da sağlanıyor. Pandemi sürecinde 6 milyon maske ürettiler. Bu maskelerin yarısı okullara dağıtıldı.

Geri kalan yarısı okul müdürü Abdullah Karataş ve öğretmenleri tarafından sokakta vatandaşlara dağıtıldı. 630 öğrencisi olan bu okulumuzda aklınıza gelebilecek her meslekte eğitim veriliyor. Kadınların ilgisi ayrıca dikkat çekiyor.

Örneğin 18 kızımız sadece resim, 50 kızımız maske üretiminde çalışıyorlar. Okul bünyesinde her dönem duyuru ve ilanlar yayımlanarak halkımızın meslek edinme konusunda katılım yapmaları konusunda bilgilendiriliyorlar.

Bizler üreterek, çabalayarak, öğrenerek hayatın acımasızlığına inat ederek huzurlu bir yaşama kavuşabiliriz. İşsizliğin ne olduğunu çok iyi bilen Hakkarimizde bize meslek öğreten, üretkenliğimizi arttıran ve bizi meslek sahibi yapmak için inanılmaz katkı sunan TOBB Meslek Eğitim Merkezi yönetici ve öğretmenlerini kutluyorum.

 

Bu yazı toplam 1590 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim