• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Vali Akbıyık'tan kütüphaneler haftası mesajı

Vali Akbıyık'tan kütüphaneler haftası mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Akbıyık, Her yıl mart ayının son haftasını, insanlarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için halkı bilinçlendirmek üzere Kütüphaneler Haftası olarak kutlamaktayız dedi.

Vali Akbıyık Mesajında," Kütüphaneler, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe, eğitimi yeni nesillere taşıyan en önemli yapılardır. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır.

Bilgi çağında olmamıza ve farklı teknolojik depolama yöntemlerinin var olmasına rağmen, kitaba ve kütüphaneye olan ihtiyaç halen devam etmektedir. Bu anlamda bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği içerisinde ücretsiz olarak, her yaştan insanımıza sunan kütüphanelerin toplum içindeki rolleri oldukça önemlidir. 

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde, halkımızın bilgi ve birikimlerinin artmasında ve bilinçli birer vatandaş olmaları konusunda yaptığı katkılarla kütüphaneler önemli görevler icra etmektedirler.

Bu nedenle daha önce başlatmış olduğumuz ''Bir Kitap Bir İnsan'' kampanyası ile herkesin kitap okuyup yanında bulunan bir kişiye de kitap okutarak daha başarılı, daha mutlu, vatanını, milletini seven, vatanına milletine faydalı bireyler yetiştirmek amaçlanmıştır. Unutmayalım ki, kitaplar vazgeçemeyeceğimiz vefakâr dostlarımızdır.

Bizlerde bunların bilincinde olarak Hakkâri merkez ve ilçelerinde çocuklarımız ve vatandaşlarımızın istifade etmesi için yüzlerce kütüphaneyi hizmete açmış olmanın gururunu yaşamaktayız. Bu hafta vesilesi ile değerli vatandaşlarımıza açmış olduğumuz kütüphanelere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz olmak üzere herkesin Kütüphane Haftası’nı kutluyorum. Bu anlamlı haftanın; başta çocuklarımıza ve tüm vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmasını, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum" dedi. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 872 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim