• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

VALİ ÇELİK UMUT VERDİ!

Hakan Taş

Ağustos sıcağında ilimize atandı. Mevsim gibi sıcacık yüreği ve heyecanıyla dağları selamladı. Hakkari’yi çabuk sevdi ve burada çok mutlu olduğunu sosyal medya hesaplarında gururla paylaştı.

Sadece duruş ve söylemi bile halkı etkilemeye yetmişti. Karşılaştığımız her kes, “Yeni valimiz çok iyi bir insanmış” söylemde bulundular. Bende soran herkese, “Daha yakın temas oturup görüşmedik. Şuan için bir şey demek erken ve yanlış olur.

Zaman gösterecektir” diye yanıt verdim.  Çünkü her bürokrat yeni atandığı ve gittiği yere gülücükler saçar, iyimser bir hava estirir. Üretkenlik, hizmet, azim, emek ve başarı zamanla kanıtlanarak yapılan işlerdir.

1 Eylül Dünya Barış günü sayın valimiz ile buluşma günümüz oldu. Toplantı salonunda yerimizi aldık. Çok fazla bekletilmeden buluştuk. Hepimizle tek tek tokalaşarak yakından ilgilendi. Ziyaretimizin amacı sadece bir nezaket ve hayırlı olsun ziyaretiydi. Karşılıklı sohbet ile kaynaşmaya başladık. Meslektaşlarımdan yaşça büyük ve başkan sıfatıyla yakın temas oturduk. Henüz 45 yaşında.

Oldukça boylu  pozlu, kibar, içten, yakışıklı biri. Ağzında sanki Şemdinli balı var gibi her cümlesi şeker tadındaydı. Orta ses tonu, akıcı konuşması, söylem ve sohbeti etkiliydi. Gözlüklerin arkasına sığınan gözlerini bazen çerçevenin dışına dürbünleyerek uzak oturanlara da göz attı. Ayak ayak üstüne atmadı. Onu bekleyen çayı soğudu, içme suyu ısındı. Hemen yanında sessize aldığı telefonu sürekli çalıyordu ama bizimle sohbeti hiç kesmedi. Hem iyi bir dinleyici hem de çok iyi bir konuşmacıydı.

Her yerinde tecrübe fışkırıyordu. “Hakkari zor bir coğrafyadır. Zor şartlar güçlü insanlar çıkartır. Koca çınarlar çıkar. Sorunlarımızı iyi algılayarak kaynağına inmemiz lazım. Söylediklerimiz ile düşündüklerimiz aynı olursa hedefe kolay ulaşırız. İnsan düşünce üreten bir varlıktır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Güven duygusu da çok önemli. Bana her konuda güvenebilirsiniz” gibi çok güzel sözler sarf etti.

Birçok farklı üst düzey görevlerde bulundu. Müthiş bir tecrübeye sahip bir vali. Geldiği ilk gün de demişti yine tekrarladı; “İyilikleri çoğaltabiliriz”…

Vilayet makamı yeni valimizin gelişiyle değişime uğradığı her haliyle kendini belli ediyor. Tecrübelerime dayanarak şunu çok net gördüm ki, Vali Ali Çelik ilimiz ve bölgemizde ilklere imza atacaktır. Kütahya’da nasıl ki dua biriktirdiyse Hakkari’de de sevgi, huzur, umut biriktirecek ve dağıtacaktır.

İlk buluşmada biz Hakkari’de görev yapan gazeteciler sayın valimize tam puan verdik. Zaman ve yaşam bizi haklı kendisini de doğru gösterecektir buna eminim.

Herkes “UMUT” arayışında ise Vali Ali Çelik, “UMUT” verdi…

img-7522.JPG

46ca432e-6136-4e63-912b-7b3f9edc325f.jpg

Bu yazı toplam 1606 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim