• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

VALİ SICAK, MEVSİM SICAK !

Hakan Taş

Hakkari-Şırnak ve Van için kararnamede vali ataması yapılırken tecrübe, donanım, mesleki bilgi, çok yetenekli olmasına dikkat ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari için Vali Ali Çelik dedi.

Vali Çelik için çok şey söyleyebiliriz. Kütahya’da dört yıla yakın görev yaptı. Halkın yüreğine dokunmayı çok iyi başardı. Ayrılık yaklaştığında hüzünlendi ve ağlattı. Kütahya’da her valiye nasip olmayan “DUA BİRİKTİRDİ”…

Bir Pazar günü ailesiyle birlikte sessizce Yüksekova’ya, oradan da merkeze doğru yol aldı. Kol kola giren dağlar kendisini selamladı. Zapsuyu yol boyu eşlik etti. Doğa harikası Hakkari’ye hayranlıkla giriş yaptı. Sözde Vali Konağına gidip dinlenecek, ertesi gün göreve başlayacaktı. Ama dayanamadı, hemen ayağının tozu, yol yorgunluğuyla vatandaşlarla kucaklaşmaya, tanışmaya başladı. Kendisine ikram edilen kaçak çaya hayır demedi. Verilen selamı aldı, uzatılan elleri tuttu, yaklaşan çocukları öptü.

21 AĞUSTOR VE HÜKÜMET KONAĞINA GİRİŞ

Sabah saat 09 da Vali bey için bir karşılama çağrısı yapıldı. Sabah 08 de sokağa çıktığımda yüzlerce kişi Hükümet Konağı meydanında sıcağa aldırış etmeden bekliyorlardı. Herhangi bir emir, dayatma, mecburiyet olmadan herkes kendi arzusu ile Valimize ilk gün için “Hoşgeldiniz” demek adına kalabalık oluştu. Yoğun korumalar arasında değil, sade vatandaş gibi alana girdi. Ellerinde çiçekle bekleyen çocukları öptü. Sonra tek tek herkes ile tokalaşarak tanıştı.

EN ÖNEMLİ GÖREV BASIN MENSUPLARINA DÜŞÜYOR

Vilayet Makamı girişinde açıklama yaptı. Lacivert takım elbise, Zap suyu renginde kravatı, uzun boyu ve akların düştüğü saçıyla genç ve yakışıklılığıyla dikkat çekti. Sunum yaparken heyecanlıydı, zaman zaman cebinde çıkarttığı notlara bakınarak konuşmasını şöyle sürdürdü.

; “Toplumsal anlamda bugünün geldiği dünyada yanlışı hep beraber düzeltebiliriz. Kötülükleri hep beraber azaltabilir, iyilikleri de hep beraber çoğaltabiliriz. Eksik olanı bize bildirdiğiniz takdirde hem devletimizin imkanları hem de mesai arkadaşlarımın gücüyle hep beraber inşallah bu şehirde yanlış olanı düzeltmek için elimizden geldiğince çabamız devam edecektir.”

ADALET VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

Vali Çelik, kısa öz süren sözlerine şunları da ekledi; “Bize sizin desteğiniz, Hakkârililerin desteği, birlik ve beraberliği büyük güç verecektir. Tüm çalışmalarımızda hemşerilerimizin, şehrin huzuru, refahı, çocukların geleceğini hazırlayacak yaşam enerjisini ve onlara huzur verecek bir şehir ve ülke bırakmak en büyük önceliğimiz olacak. İnsan ayırt etmeksizin adaleti ve hukuku üstünlüğünü esas alan bir çalışma gerçekleştirmek en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu güzel şehre, memlekete, millete hizmet etmek için gözlerinden ışık saçan gençlerimize daha mutlu bir ülke bırakmak için hepimize düşen, en başta şahsıma günü 25 saat, haftayı da 8 gün yapmak. Yani var gücümüzle hep beraber çalışmak. Bunu bireysel anlamda kimse tek başına yapamaz.”..

HAKKARİ’YE ATANAN İKİNCİ VALİMİZ

Hakkari tarihi boyunca ilimize hep Kaymakam, Vali Yardımcısı ve Mülkiye Müfettişleri Vali olarak atandı. Yıllar önce Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu atanmışlardı. Yani ikinci kez bir Vali bize Vali olarak geliyor. Bunun anlamı büyüktür. Tecrübe, deneyim, başarı işte bu unvanda gizli.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR!

Vali Çelik, konuşmasının hem başında hem de sonunda “Beni Hakkari’ye hizmet etmem için görevlendiren sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarım. Bu dağlarda şarkılar, halaylar yankılanacak, huzur ve güven şehri olacağız” dedi.

Vali Ali Çelik, ilk gününde halktan tam puan aldı. Duruşu, söylemi, mütevaziliği, sıcaklığı dikkat çekti. İki ay boyunca yoğun ziyaretler yaşayacak. Sonrasında kendisini daha yakından tanımak ve bölge hakkındaki düşüncelerini paylaşmak adına özel bir söyleşide bulunmak isterim.

Bir insan fedakar bir babaysa, çok iyi bir eş ise, güvenilir bir dost ise, yardımsever bir komşuysa, üreten ve çabalayan ise, merhametli ve vicdanlıysa, hele hele o kişi VALİ ise o memleket ve orada yaşayan halk şanslıdır demektir.

Çelik soyadlı, gümüş sözlü, altın yürekli sayın valimiz, aramıza hoş geldiniz…

 

Bu yazı toplam 1353 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim