• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

VEDA KOKAN KAHVALTI!

Hakan Taş

Valimiz İdris Akbıyık, ilimizdeki görev süresini 5 yıla yükselterek tarihi rekor kırdı. Ülkemizde gelişen olumsuzluklar valiler kararnamesini de geciktirdi. Sanırım Ağustos ayı içerisinde Kaymakam, Vali Yardımcıları ve Valiler kararnamesi çıkıyor.

24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanıyor. O gün sınır ötesinde 2 şehit olduğu için Vali Akbıyık, bir gün gecikmeyle ilimizde görev yapan gazetecilere her zamanki gibi geleneksel kahvaltı ikram etti. Basını seviyor, iyi ilişkiler içerisinde uyumlu çalışıyoruz ama basına destek vermiyor. Halkımız valilikten geçindiğimizi düşünse de durum böyle değil. Eşantiyon, defter, kitap, kravat veriyor ama ihtiyaç duyduğumuz maddi anlamda destekleri olmadı.

Sayın valimiz kahvaltıya yalnız geldi. Yanında her zaman görmeye alıştığımız yetkililer yoktu. Her zamanki şıklığı ve güler yüzüyle tokalaşarak kahvaltıya oturuyoruz. Hepimizle tek tek ilgileniyor, hatır soruyor. Bu defa ilimizin genel durumu, projeleri, hizmetler ve çalışmalardan bahs etmiyoruz. Dost kıvamında daha çok özel sohbete girdik.

İradeden söz açıldı. İnsan istedikten sonra her şeyi başarır diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben uzun yıllar sigara kullandım. Sağlığım bozulmadan terk ettim. Daha sonra hiç aklıma bile gelmedi. İnsana en iyi gelen şeylerden biri de kitap okumaktır. Kitap insanın ruhunu dinlendiriyor. Hakkarili gençler, öğrenciler çok iradeli ve kararlıdırlar. Tıp Fakültesine öğrenci sayımızı arttırdık. Eğitimdeki başarı puanımız gittikçe artıyor.”

Vali Akbıyık’ın sohbeti ve duruşunda daha çok gizli bir hüzün sezdim. Ayrılık vakti geldi misali bizimle konuşurken gözleriyle sürekli dağları dürbünlüyordu. Ve kısık ses tonuyla ağzından şu sözler çıkıyordu; “Hakkari ile bütünleştik. Ben ve ailem burada çok mutluyuz. Vicdanı rahat şekilde buradan ayrılacağım.

Ama şunu bilin ki Hakkari benim yüreğimde bir kara sevda olarak kalacaktır. Burada hayat var dedik ve şiddetle asla anılmıyoruz.  Festival ve diğer kültürel etkinliklerimizle dünya gündemine girdik. İç ve dış turizm ilimizi tercih ediyorlar. Bunu hep birlikte başardık”…

Kahvaltıda çok çeşit sevmez. Beyaz peynire yüklendi. Şekersiz çayını yudumlarken şeker tadında samimi sohbetini şöyle sürdürdü; “Hakkari’de ciddi bir konut sorunu var. Kiralar da çok pahalı. Biraz daha insaflı olabiliriz. Kentsel dönüşüm ve yeni konut projeleriyle bu sorun yakın gelecekte giderilecektir. İmar planı olmayışı bizi etkiliyor. Şuan gerçek anlamda resmiyeti işlersek Hakkari’nin yüzde 80’i yıkılır. Bu kadar insanı mağdur etmemek için çözüm arayışındayız.”

İlimizde en büyük sıkıntılardan biri de yeterli olmayan Van ve Yüksekova uçak seferlerini anımsatıyorum. İlginç bir yanıt veriyor, “Kızım bir haftadır buraya gelecek bilet bulamadığı için gelemiyor. Yüksekova ve Van uçak seferlerinin arttırılması hususunda gerekli görüşmeleri yaptık.”

Biz böylesine tatlı tatlı dost ortamında sohbet ederken Özel Kalem Müdürü Ahmet Bey, valimizin kulağına fısıldayarak geciktiği bir programı hatırlatınca kahvaltı masasından ayrıldık. Bu buluşmada hiç birimiz defterimize not almadık. Bu yazdıklarıma da sayın vali eminim gülümseyecektir.

Ben bu buluşmada ayrılığı sezdim. Sanki ilimiz valisi Akbıyık, Hakkari basın mensuplarıyla son kahvaltısını gerçekleştirdi. Resim çektirmek isterken “Sümbül Dağı arkamızda gözüksün” diyerek poz vermemizi sağladı.

Yeni kararnameyle yeni görev yerine gitmek üzere Hakkari’ye veda edeceklerdir.

Hakkari’ye hizmetlerinizden dolayı, Hakkari’ye sevdanızdan dolayı teşekkürler sayın Valim…

Bu yazı toplam 2060 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim