• BIST 9974.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

"Yazılım Programı Hareketi" Hakkâri'deydi

"Yazılım Programı Hareketi" Hakkâri'deydi
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkari'de, 38 yazılım atölyesi kurduk, tüm okullarımızda etkileşimli tahta var dedi.

Hakkâri, Muş, Bitlis ve Van illerini kapsayan önemli bir ‘‘Yazılım Hareketi’’ başlatılarak, Hakkâri, Muş, Van ve Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlükleri Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Hakkâri Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi taraflarınca iş birliği protokolü imzalanmıştı.

DAKA Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, “Yazılım Geleceğin Mesleği, Tüm Mesleklerin Geleceğidir” ifadesiyle, gençlerin yazılım öğrenmelerinin elzem hale geldiğini belirtti. Akabinde konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Yazılım Hareketi’’ ile ilimizde, bilimsel ve teknolojik anlamda önemli bir hareketlilik yaşanacağını söyledi.

Gür,"Bir önemli iş birliği protokolünün, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sizler, teknolojinin içerisinde doğdunuz ve çok şanslısınız. İlimizde, 38 yazılım atölyesi kurduk, tüm okullarımızda etkileşimli tahta var. Dünyanın en prestijli firmalarına bakın hep yazılım gibi bir katma değer üreterek zirvelere çıkmışlardır. Artık gelecekte, duyuların internetinden bahsedeceğiz.

Kendinizi geliştirmek için uygun ortamlar var. El-Cezeri'nin torunları olan sizler, ileride iyi birer yazılımcı olarak anılmanız, en büyük temennimdir. "Yazılım Hareketi" gibi çağı yakalayan önemli projelerin artarak devamının gelmesini umut ediyorum. Bu kapsamda imzalanan iş birliği protokolünün tüm paydaşlara hayırlı olmasını dilerim,’’ dedi.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı tanıtım toplantısında, öğrencilerin yazılıma niçin önem vermeleri gerektiği ve yazılım öğrenmeleri durumunda önlerine ne tür fırsatların çıkabileceği konusunda, DAKA Uzmanı Emine Alpaslan tarafından bir sunum yapıldı.

Ayrıca "Yazılım Hareketi Programı" kapsamındaki aktiviteler ve öğrencilerin bu aktivitelere katılmak için neler yapması gerektiği hakkında bilgilendirme yapıldı. Program sonunda öğrenciler arasında, DAKA sponsorluğunda ödüllü bir yarışma düzenlendi. Yarışmada başarılı öğrencilere, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, DAKA Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Kazım Gür ve Oktay Kızılkaya tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Protokol kapsamında lise ve üniversite düzeyinde eğitim gören öğrencilere, geleceğin mesleği ve tüm mesleklerin geleceği olan yazılım ile ilgili farkındalık ve bilgilendirme çalışmalarının yapılması, bu gençler arasından yazılım konusunda ilgili ve yetenekli olanlar için özel eğitimler verilmesi ve yazılım alanında uzman eğiticilerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, eğitimlere yönelik mentor desteği sağlayacak. Eğitimler sonunda katılımcılara ve eğiticilere sertifika verileceği belirtildi. Hakkarihabertv.com

2-054.jpeg1-058.jpeg
 

Bu haber toplam 1089 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim