• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

ZEYDAN; “İNTİHARLAR ÜZÜCÜDÜR”

Hakan Taş

Bölgemizin iş ve siyaset dünyasında adından ılımlı söz ettiren Teoman Zeydan, kısa bir süre önce enişteleri olan Dr. Hamit Atlı’nın vefatıyla taziye töreninde bulundu.

Kalabalık bir ortamda yapılan sohbetin konusu İNTİHARLAR meselesine geldi. Zeydan, bu konuyla ilgili şu sözleri sarf etti; “Sıkıntı ve sorun ne olursa olsun yaşam hakkı diye bir şey var. Cana kıymak, kendi hayatına son vermek çözüm değildir.

İntihar olayı partiler üstü insani bir durumdur. Ayrıca dinimizde de günahtır. İnsana canı veren Allah olduğu gibi, onu almaya yetkili olan da yine Allah’tır.

Göreve yeni başlayan değerli valimiz konuyla ilgili yoğun bir çalışma başlattı. Bizde bu çalışmayı destekliyoruz. Sosyolog ve psikologlar ile aile düzeyinde ciddi bir çalışma yapılmalıdır. 1 yılda 25’e yakın intihar olayı hepimizin üzerinde durması gereken ciddi bir meselemizdir.”

Tecrübeli isim Teoman Zeydan’ı bulmuşken ilimiz ve yaşama dair bir çok konuda hasbihal ettik. Kendisi konuşurken dikkatli dinleyerek beynime not ediyorum. Sohbetin konusu hizmet ve projelere gelince herkesin “Çok haklısınız” dedirten çıkışları oldu.

Teoman Zeydan, sözlerine şunları ekledi; “Biz halk olarak bir şey istemeyi bilmiyoruz. Sürekli birbirimizle uğraşıyoruz. Birbirimizi şikâyet etmeyi marifet sayıyoruz. Sitemlerimize bile siyaseti karıştırıyoruz. Olaylara çok farklı bakıyor ve yaklaşıyoruz. Kim iş alanında zirveye çıkmaya çalışırsa veya maddi anlamda zenginleşiyorsa onu hemen karalamak ve hızını azaltmak için uğraşıyoruz.

Sitem normaldir ama şikâyet ve hakaret insanı değildir. 350 bin nüfusla tek yürek ve kocaman bir aileyiz. Hepimiz bir birimizle akrabayız. Kız alıp kız vermişiz. Taziye ve cenazelerimizde omuz omuzayız. Biz birbirimizi onure edersek, dayanışma içerisinde hareket edersek huzurlu oluruz. Memleketimiz yararına olan her işte birlikte hareket etmeliyiz.”

Teoman Zeydan, güzel ve anlamlı sözler sarf edince köşeme taşımak ve sizlerle paylaşmak istedim. Fikirlerine katılmamak elden değil.

zeydan-intiharlar-uzucudur.jpg

Bu yazı toplam 1981 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim