• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Aile içi iletişim ve gençlik konulu seminer düzenlendi

Aile içi iletişim ve gençlik konulu seminer düzenlendi
Hakkari İl Müftülüğü tarafından din görevlileri, eşleri ve ile vatandaşlara yönelik “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminer düzenlendi.

Hakkari Valiliği himayesinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkılarıyla gerçekleştirilen Aile içi iletişim ve gençlik konulu seminer yoğun ilgi gördü.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen seminere Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü H. Salih Kaya,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Vedat Ali Ertuş , il müftülüğü görevlileri, eşleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan“Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminerde konuşan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, toplumun temelini aile oluşturmaktadır. Ailenin sağlam temeller üzerine kurulması; sağlam, mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşmasına vesiledir dedi.

Gürbüz,”Ailede şiddetin önlenmesi, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven kültürlü gençlerin yetişmesi,  anne-baba, kamu kul ve komşu hakkı, helal haram duyarlılığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma,  sosyal medya kullanımında mahremiyet bilinci, bağımlılıkla mücadele, çevre temizliği ve doğal kaynakların kullanımı gibi konularda farkındalık yaratmak gayesiyle“Gönül Bağı” projesi çerçevesinde toplumun her kesimini bir araya getirmek, aralarında sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olmak, daha iyi bir gelecek için görüş ve önerilerini almak  üzere müftülüğümüzce gerçekleştirilmesi planlanan  etkinliklerin startını bu gün vermiş olduk” şeklinde konuştu.

TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü A. Kerim Yaşar ise, bireyin kendini ve başkasını tanıması, mutlu ve huzurlu bir yaşam için güçlü  sosyal ilişkiler, düşük stres ve sürekli kendini güncellemenin gerekliliği, kadın ve erkek arasındaki farklılıklara değindi.

Yapılan sunum ve program sonunda İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Hakkarihabertv.com

muftuluk-1-002.jpgmuftuluk-2-004.jpg

 

Bu haber toplam 2436 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim