• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Kurumlara ve halkımıza sorumlu duruş çağırısı

Nevzat Kızılban

Van Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kazanan DEM adayı sayın Abdullah ZEYDAN’ın  mazbatasının, AKP adayına verilmesi tam bir hukuk ve demokrasi skandalıdır.

Hukuk siyasete alet edilmiş, siyaseten elde edilmeyen sonuç, hukuk dolanarak elde edilmiştir. Abdullah ZEYDAN Diyarbakır 5.Ağır Ceza Mahkemesinin 04.04.2023 günlü 2021/194 EK Kararı ile Memnu Hakların İadesi Kararı almış. Karar kesinleşmiş. Bu karar adaylık sürecinde Van il seçim kurulunca yeterli ve usulüne uygun bulunmuştur. 

Memnu hakların iadesi kararı üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş. Savcılığa tebliğ edilmediği gerekçesi ile kesinleştirmenin kaldırılması başlı başına hukuken izahı olmayan bir skandaldır. 

Seçim yapılmış. Abdullah Zeydan Van halkının %55’inin oyunu almış. Van il Seçim Kurulunun,  AKP tarafından yapılan itiraza dayanarak, Abdullah Zeydan’ın seçilme koşullarını taşımadığı gerekçesi ile adaylığının iptal edilmesi, tam bir hukuk skandalıdır. Siyasi yolla elde edilmeyen sonucun, hukuka karşı hile ile elde edilmesidir. 

Bu yapılan halkın iradesine saygısızlıktır.
Bu yapılan demokrasiye darbedir

Başvurusu kesinleşmiş adayın, seçimi kazandıktan sonra adaylığının iptali ne hukukla, ne ahlakla ne de vicdan ile izahı mümkün değildir. Bu karar tahrik edici, iç barışa  zarar veren bir karardır. 

Nevzat KIZILBAN olarak, ben bu haksız kararı şiddetle kınıyorum. Van İl Seçim Kurulunun bu haksız kararının Yüksek Seçim Kurulunca derhal kaldırılmasını talep ediyorum. 

Halkımıza da bir çağrım var: Tuz koksa bile gıdanın uygun koşullarda muhafazası gibi hak ve Hukukta eşitliğe sahip çıkarken haksız duruma düşürecek her türlü davranıştan uzak durmalısınız. 
Hile içinde hile, oyun içinde oyun, entrika içinde entrika olasılığı ve tüm ihtimalleri dikkate almalısınız. Doğru bir gelecek ancak tarihten dersler alarak ve insanlığın ortak evrensel temel değerlerine göre inşaa edilebilir.

Bu yazı toplam 2887 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim