• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Seçime az kaldı aday adaylar buyurun bekliyoruz

Mesut Keskin

Ülke olarak 45 günden az bir  süre sonra önemli bir seçim bizleri bekliyor. Ayrı ayrı partilerin milletvekili aday adayları şimdiden destek turlarına çıkmaya başladılar. Seçmeni n teveccühü ve STK’ların  fikrini almak için dolaşıyorlar dolaşsınlar.

  Geçmiş yıllardan bu yana Bedensel Engelliler Derneği olarak destek ve fikir alışverişi için sayısız milletvekili adayı ve bürokrat bizleri ziyaret edip  içi boş sayısız vaatler vererek arkasına bakmadan gittiler. Eminim bu  süreçte de yine dejavu yaşayacağız.

Bizler dernek olarak bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için ve daha ilkeli yaklaşmak adına bu süreçte milletimizi temsil edecek adaylarımız için aşağıda sıralayacağım engellilerimizin yaşadığı sorunları çözmek adına söz verirlerse  buyrun bekliyoruz ancak sadece laf olsun fotoğraf kareleri dolsun diye gelecekseniz ne kendinizi ne de bizi hiç yormayın ve lütfen gelmeyin.

  1. An itibariyle bir milyon engelli işsiz aktif iş gücüne dahil olmayı bekliyor.
  2. Devlet Hastanelerinde asıl hak sahibi engellileri baltazar formülü yönetmeliklerle mağdur eden bir sistem öte taraftan sağlık raporlarında devam eden istismarlar var.
  3. Ağır engelliler adına Vekaletten alınan araçlar için ÖTV İstismarı devam ediyor, asıl hak sahibi engelli sürücülerden ise sayısız formalite evrak isteniyor.
  4. Halen bir çok kamu binaları ve sosyal tesisler engellilerin erişimine ve ulaşımına uygun değil.
  5. İş kanunu kapsamında korumalı işyeri sistemi işletilmiyor.
  6. Özelde ve kamuda halen engelliyle uygun iş değil işe göre engelli çalıştırılıyor.
  7. SGK’nın Sağlık Uygulamaları Tebliğinde engellinin tıbbı destek almasının önünde sayısız formalite engeller var.
  8. İllerde  İş Kur bünyesinde uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında  geçici işe alınanlar için engelli kotası ayrıcalığı yok.
  9. Sporla yaşama dahil olan engellilerimize teşvik amaçlı halen yasal bir düzenleme ve tedbir yok.

Anayasının 10.maddesi (Ek Fıkra 7/5/2010-5982/1 md.)’’ Engellilere Yönelik alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz .’ ’ ilkesiyle de dezavantajlı engellilerimizintüm yasal hakları güvence altına alınmıştır.

Dile getirdiğimiz 9 maddeden daha fazla sorunları olan dezavantajlı engellilerimizin bahse konu sorunlarına destek sözü verecek ve seçildikten sonra sayısız engellimizin yaşadığı bu ve buna benzer sorunlarına çare arayacak onların dertleriyle hemhal olacak her milletvekili adayımıza kapımız açık ancak laf olsun kareler dolsun diye bizden destek isteyecek adaylarımız boşuna kendilerini yormasınlar bu konuda Bedensel Engelliler Derneği çatısı altında Hakkâri Sümbül Engeller Spor Kulübü,Berçelan İşitme Engelliler Spor Kulübü ,Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilciliği ve Zihinsel Engelliler Şubesi olarak tavrımız tavizsiz ve nettir.

Bu yazı toplam 6589 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim