• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

AFAD ve Spor Camiası...

Murat Taş

Türkiye sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla karşı karşıya kalan bir ülke. Su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın ama en önemlisi deprem…

Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada. Ortalama olarak her yıl büyüklüğü 5 ile 6 arasında değişen en az bir deprem yaşanmakta…
İlimiz Hakkâri deprem riski yüksek olan iller arasında 1.grupta

Hakkâri ve çevresi Güneydoğu Anadolu Bindirme Kuşağı üzerinde yer almaktadır. Bu kuşak boyunca bölgede büyük ve küçük depremlerin olması olasıdır.
Hakkâri geçmişte büyük depremler yaşamıştır.
1930 yılında yaşanan 7.6 şiddetlindeki depremde, 2500 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Son olarak 2005 yılında 4.8 ve 5.5 şiddetindeki depremde iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
1.Derece deprem bölgesinde olan Hakkâri için, Hakkâri Valiliği, İl AFAD Müdürlüğü, Hakkâri Üniversitesi ve farklı kurumlar yaşanacak bir depremde hazır olduklarını ve bu konu üzerinde büyük çalışmalar yapılmakta.
Hakkâri AFAD İl Müdürlüğü büyük bir emek ve gaye içinde, yaptığı çalışmalarla deprem ve doğa olaylarına karşı verilen eğitimler ile birlikte hazır olduklarını göstermektedirler.

İl Müdürü Resul Karadeniz ve ekibini yürekten kutluyorum.
Deprem ve farklı doğa olaylarında devletin imkânlarının yanında, sivil toplum kuruluşlarının da büyük bir çaba ve özveri içinde olduğunu biliyoruz.

Son olarak İzmir depreminde geceli gündüzlü büyük bir azimle çalışan, arama kurtarma ekiplerimiz, 96 saat sonra enkaz altında canlı olarak çıkartılan, 3 yaşındaki bebek ülkemizin arama kurtarmada ne kadar yol kat ettiğinin örneğidir.

Bu başarının temellide eğitimdir. 
Demek ki Türkiye’de verilen arama kurtarma vb eğitimi, doğru verilmektedir ki, bu başarı gelmekte.
İlimiz Hakkâri genç ve dinamik bir nüfusa sahip. 
Sporu seven bir gençlik var. 
Hemen hemen her spor kulübümüzde yüzlerce sporcu bulunmaktadır.

Madem 1.derece deprem bölgesinde yaşamaktayız, bizlerde spor camiası olarak, kendimizi bu konuda hazırlamalıyız. Hazır olmalıyız.

Yarın yaşanacak bir deprem ve doğal afetlerinde arama kurtarma, kurtarma ekiplerine yardım etme, çadır kurma, yemek ve gıda yardımı yapma, belirlenen toplanma yerlerine insanlarımızı yönlendirme, açıkçası tüm lojistik destekte bulunmak için spor camiası da bu konuda eğitim almalı, hazır olmaları gerek.
Unutmamak gerekir ki! 

Sporcu sahadaki başarısını spor sahaların dışında yaptığı, örnek davranışlarla,  örnek biri olmalı, topluma yapılan her yardım yararlı olmalı ki halkımızın spora da olan bakışı farklı olmalı. 

Spor camiası ve sporcu örnek olmalı. Her kesimin takdirini almalı. 
Bu neticede spora olan güven ve ilgi de artar.

Bizler spor camiası olarak, yaşanacak herhangi bir doğa afetinde, ilimiz ve ülkemizin yanında yer almak, temel amaçlarımızdan biride ülkemiz ve milletimize sporun dışında yararlı ve yardımcı olmaktır. 

Bu konuda spor camiası AFAD eğitim aldığı takdirde, ilimiz ve ülkemizin içinde sporcu dışında da yararlı bireyler olacağı gibi, her daim topluma ve ülkesine yararlı bireyler olurlar.

Ayrıca Hakkâri AFAD İl Müdürlüğü spor camiasına deprem ve doğal afetler hakkında eğitim vermeye hazır olduklarını dile getiriyorlar. 

Yeter ki spor camiası bu konuda hazır olsunlar.
Bizler spor camiası olarak, bu konuda eğitim almak istiyoruz. Yaşanmasını asla istemediğimiz bir doğa afeti olursa da her daim ilimiz, halkımız ve en önemlisi ülkemizin emrinde olduğumuzu, bizlere verilecek her türlü göreve de hazırız.

Buradan spor camiamıza da çağrım, gelin hep beraber AFAD gönüllüsü olalım, afetlerde sorunun değil, çözümün bir parçası olalım. Hem hayatımızı tehlikelerden kuruyalım, hemde insanlara destek olalım. 
Onun için E-devlet üzerinde başvurumuz yapalım, AFAD gönüllüsü olalım.

afad-003.jpg

Bu yazı toplam 10385 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim