• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Başkan Yetişkin'den terminal müjdesi

Başkan Yetişkin'den terminal müjdesi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin Şehirler Arası Yolcu Taşıma Terminali konusunda ilçede bulunan “Yolcu Taşıma Firma Temsilcileri” ile bir araya geldi.

Yüksekova Belediyesi, yapım kararı aldığı Şehirler Arası Yolcu Taşıma Terminali konusunda ilçede bulunan Yolcu Taşıma Firma Temsilcileri ile  Belediyenin konferans salonunda fikir alışverişi, terminal düzeni ve kuralları ile ilgili, bilgi verme amaçlı bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Yüksekova Belediye Eş Başkanları Ruken Yetişkin ve Tacettin Safalı, HDP İlçe Başkanı Ferman Öztunç, Belediye Meclis Üyeleri,  Trafik Komisyonu ve İlçe Yolcu Taşıma Firma Temsilcileri katıldı. Yapımına karar alınan Şehirler Arası Yolcu Taşıma Terminalinin Mayıs ayına kadar bitirilmesi planlanılıyor.

Terminalin bitmesiyle birlikte ilçede bulunan firmalara ait Minibüslerin yerini Otobüslerin alacağı karar kılındı. Normal Prosedüre göre  90 kilometre mesafede bulunan İl-ilçelere normal Minibüslerin yolcu taşımaları uygun görülmemekle birlikte yasak olduğu da hatırlatıldı.

YENİ TERMİNALLE, MİNİBÜSLERİN YERİNE OTOBÜSLER GELECEK

Toplantıda konuşan Belediyesi Eş Başkanı Ruken Yetişkin, terminali yapmaya başladığımız zaman, yapacağımız terminal şehir içi değil, şehirlerarası olacaktır dedi. Yeni Terminalle birlikte Minibüslerin yerine Otobüsler geleceğini ifade eden Yetişkin, terminal için bulduğumuz yer çok büyük ve yeri de çok güzel, bay bayan lavabosu mevcut, müdüriyete ayırdığımız bölüm var. Ayrıca her firmanın kendine ayrı iş yeri olacağını söyledi.

Yetişkin,” Terminale karar verdiğimiz alanın ilkbaharda onarımı ve bakımını yaptıktan sonra halkımızın hizmetine girecektir. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, biz Terminali kurduktan sonra hiçbir firmanın dışarıda kalmasına izin vermeyeceğiz. Buna rağmen dışarıda kalacak firmalara cezai işlem uygulayacağımızı da bilin istiyoruz. İsterseniz birlikte bir yazıhane açın, isterseniz üç kişi bir yazıhane açın ya da her biriniz kendinize ait bir yazıhane açın sonuçta olanak konusunda kapsamlı bir terminalimiz olacak.

İstiyoruz ki buradan binen vatandaşlarımız bir yerde duraklamadan istedikleri şehirlere aktarmasız ve sorunsuz bir şekilde gidebilsinler. Çoğu zaman vatandaşlarımız gelip bu konuda sitem ediyorlar. Neden bizde aktarmasız bir şekilde istediğimiz şehirlere gidemiyoruz bize bu olanakları sağlamanızı istiyoruz diyorlar. Bu konuda çok haklı olduklarını hepimiz biliyoruz.

Yüksekova’dan küçük ilçelerde bile Otobüs seferleri varken bizde neden olmasın. Bunun yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sizden de bu konuda destek olmanızı ve duyarlı davranmanızı istiyorum ayrıca bu sorunun diğer kurumları da ilgilendirdiğini hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

YÜKSEKOVA KONUMU ÇOK ÖNEMLİ

 İlçenin konumuna vurguda bulunan Yüksekova Belediye Eş Başkanı, Tacettin Safalı, önümüzdeki günlerde, kooperatif anlamında, altyapı anlamında şehir düzeninde bir çalışma yürütülecektir dedi.

Safalı,” Örneğin Trafik komisyonu çok önemli çalışmalara imza attı. Çarşı merkezinde yeni düzenlemelerle birlikte trafikte önemli derecede bir rahatlama söz konusu ve bunu göz ardı etmemiz imkânsız. Bizim isteğimiz birlikte yapılabileceğimiz bir çalışmanın olması yönünde, yaptığımız işin çevremiz için de bir örnek teşkil etmesini istiyoruz. Bu sebeple bir hazırlık içerisindeyiz.

Bilindiği gibi ilçemiz her geçen gün adım adım büyümekte. Havaalanın açılması, Üniversitenin yapımına karar verilmesi, Esendere Gümrük Kapısının büyütülmesi gibi çalışmaların var olması zaten bunun bir göstergesi değil mi? Geverin konumunun çok önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Bize ve ilçemize yakışacak adımlar atmaya devam edeceğiz. Bunlardan bir tanesi de yapılacak olan terminalimizdir. Toplantıda bize eşlik edip destek olacağınızı belirttiğiniz için hepinize Teşekkür ederiz” dedi. Hakkarihabertv.com

yetiskin-1.jpg

 

Bu haber toplam 3809 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yüksekova'da TRSM binası yıktırıldı18 Nisan 2024 Perşembe 16:15
  • Yüksekova yoluna inen kayalar temizleniyor18 Nisan 2024 Perşembe 13:43
  • Doski Vadisi’nde karla mücadele18 Nisan 2024 Perşembe 08:58
  • Yüksekova’nın ovası göle döndü15 Nisan 2024 Pazartesi 16:06
  • Yüksekova Yolunda kaza 9 yarali14 Nisan 2024 Pazar 17:09
  • Kardelen ve çiğdemler Yüksekova'da çiçek açtı13 Nisan 2024 Cumartesi 09:08
  • Yüksekova'da işyerleri sular altında12 Nisan 2024 Cuma 10:50
  • Vali Çelik'ten "Öğrencilere İstanbul gezisi sözü"07 Nisan 2024 Pazar 22:02
  • Yüksekov'da 29 kişi gözaltına alındı03 Nisan 2024 Çarşamba 14:20
  • Yüksekova'da Dem Parti kazandı31 Mart 2024 Pazar 22:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim