• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

"Çiçekler Solmasın" proje toplantısına büyük ilgi!

"Çiçekler Solmasın" proje toplantısına büyük ilgi!
Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği “Çiçekler Solmadan” proje toplantısı büyük ilgi gördü.

Hakkari Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen “Çiçekler Solmadan” proje toplantısına Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, HATSO Başkanı Servet Taş, kurum amirleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının 2014 yılının Nisan ayında Avrupa birliği mali desteği ile sosyal dışlanma ile mücadele amacıyla dezavantajlı birey ve grupların sosyal entegrasyonu ve istihdamına yönelik yeni bir hibe programını başlattıklarını söyledi.

Karataş,” Yerinden edilen nüfusun büyük çoğunluğu kentte istihdam için yetersiz eğitim seviyelerine sahiptirler. Türkiye göç ve yerinden olmuş nüfus araştırmasına göre göç edenlerin yaklaşık yarısı işsiz, diğer yarısı ise kayıtsız çalışmaktadır.

Çiçekler solmadan adlı projemiz ile bu şekilde göç etmiş kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması, iş gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasını amaç edindik.

Projelerinin Türkiye genelinde çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına sunulan toplam 2 bin 270 projeden destek almaya değer görülen 145 proje arasına girerek büyük başarı elde ettiğini ifade eden Karataş,” Bu proje ile ilimizin en büyük sorunu olan istihdam sorununa küçükte olsa bir katkı sunduklarını ve proje süresinin 12 ay boyunca 15 kişi istihdam edileceğini” söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’da katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında, Projelerin artık Türkiye’de gerçekleştiğini söyledi.

Müdür Durgun,” Çiçekler Solmadan projesi inşallah ilimizde istihdama dönük olan önemli projelerden bir tanesi.

Biz tabi eğitim camiası olarak sadece bir projeyle değil, bundan sonra birçok proje ile devreye girmek istiyoruz. İlin sadece eğitim noktası değil birçok alanda bize ihtiyaç duyulan mesleki eğitimlerde devreye girmek istiyoruz.

Bu projelerde inşallah bunları gerçekleştireceğiz diye umut ediyorum. Son olarak bu projenin yazılımında, kullanımında ve uygulamasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tanıtım toplantısı konuşmaların ardından üzerinde “TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü” yazılı yaş pastasının kesilmesi ile verilen ikramlarla ve canlı müzik dinletisinin ardından son buldu. İHA

1-065.jpg2-067.jpg
 

Bu haber toplam 4026 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim