• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

DEAŞ’tan temizlenen Cerablus’ta hayat normale dönüyor

DEAŞ’tan temizlenen Cerablus’ta hayat normale dönüyor
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ terör örgütünden temizlenen Cerablus’ta hayat normale dönüyor.

hlas Haber Ajansı (İHA) ekibi, Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçmesinin ardından Özgür Suriye Ordusu’nun denetimi altında olan Cerablus merkezine giriş yaptı. Özgür Suriye Ordusu’nun denetimi altında olan kentte hayat normale dönmeye başladı. Fırat Kalkanı Harekatının ardından bin 700 Suriyeli Türkiye'den Cerablus'a geçiş yaptı. Cerablus merkezinde 50 bin, kırsalında ise 100 bin olmak üzere toplamda 150 bin nüfusa ulaşıldı.

Türkiye tarafından elektrik ve su gibi ihtiyaçlar karşılanırken, Gaziantep Valiliği de yıkılan kentin inşası için harekete geçti. Belediye ekipleri, bozulan yolları ve yıkılan evleri inşa etmek için çalışmalara başladı. Kentte ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından da hastane yapıldı. Cerablus’taki birçok noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının olduğu gözlendi.

İş yerlerinin açık olduğu ve çocukların alışveriş yaptıkları, Suriyelilerin sokaklarda rahatlıkla dolaştıkları görüldü. Türkiye’de eğitilen polisler görevlerine başladı. Cerablus’ta 19 okul varken bu sayı 108’e çıkarılarak, eğitim gören öğrenci sayısının 20 bine ulaşması sağlandı. Öte yandan Cerablus Adliyesi de hizmet vermeye başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Sahra Hastanesinde tedavi gören Cerablus halkından bazıları yaptığı açıklamada, her şeyden memnun olduklarını belirterek, Türkiye’ye teşekkür etti. Cerablus halkının yaralarının sarıldığı hastanede tedavi olmaya gelen Türkmen bir vatandaş yaptığı açıklamada, “Erdoğan’a ve herkese teşekkür ediyoruz. Her şey tamam çok güzel. Hizmetler için teşekkür ediyoruz” dedi. 

Hastanede çalışan doktor ise halkın hastaneden çok memnun olduğunu belirterek, “Burada her türlü hizmet veriliyor, Ameliyatlar yapılıyor. Her şey mevcut” şeklinde konuştu. 

Diğer vatandaşlar ise “Çok iyi durum, Erdoğan’dan çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim