• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Durankaya beldesinde büyük yangın!

Durankaya beldesinde büyük yangın!
Hakkari’nin Durankaya Beldesinde 3 ayrı noktada çıkan ot yangını evlere sıçramadan önce Hakkari belediyesi itfaiyesi ekipleri müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Durankaya Beldesi Bağlarbaşı Mahallesi Keskinler semtinde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Hacı, Ömer ve Ömer Keskin isimli vatandaşların kışın hayvanlar için istifledikleri ot yığınları henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı alev aldı.

Bölgede bulunan Durankaya Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin, durumu hemen Hakkari Belediye Başkanlığına bildirdi. Bunun üzerine Hakkari’den yola çıkan Belediye İtfaiye Müdürü Bülent Keskin ve beraberindeki ekibi beldeye ulaşarak yangına hemen müdahale ettiler.

3 ayrı noktada bulunan ot yığınlarındaki büyük yangın evlere sıçramadan önce itfaiye ekibi ve belde sakinlerini elbirliği sonucu söndürülürken otlar ise tamamen kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Durankaya Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin, yangının çıkış nedeninin daha  öğrenilemediğini belirterek, yangının ev ve yerleşim birimlerine sıçramadan önce kontrol altına alındığını söyledi.

Keskin,”Belde halkımız geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Yaz aylarında büyük zorluklarla biçtikleri ve evlerinin yakınlarına istifledikleri  ot yığınları biranda alev aldı. Daha sonrada 3 ayrı noktadaki  ot yığınlarına sıçradı.

 Hakkari Belediye Başkanlığı itfaiye ekipleri beldeye kısa sürede ulaşarak yangına hemen müdahale etti. Jandarma ve halkta el birliği yaparak yangına müdahalede bulundular.

 Şükürler olsun ki  can kaybına yol açmadan ve evlere sıçramadan önce yangın kontrol altına alındı. Çiftçilikle uğraşan Hacı, Ömer ve Ömer Keskin kışlık ot yığınları kullanılamaz hale geldi. Büyük bir maddi hasar söz konusudur.  Ancak can kaybının olmaması büyük bir teselli olmuştur.

Evleri ve yerleşim alanını yanmaktan kurtaran Hakkari Belediye Başkalığına ve Jandarma ekiplerine belde sakinleri adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Ot yığınlarının alev alması ve ağaçlara sıçraması, ailelerin bağırıp panik hali ise bir cep telefonu tarafından saniye saniye görüntülendi. Feyzullah Taş

durankayada-yangin-m.jpgdurankayada-yangin-1.jpgdurankayada-yangin-2.jpgdurankayada-yangin-4.jpgdurankayada-yangin-5.jpgdurankayada-yangin-6.jpg

Bu haber toplam 4571 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim