• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Emniyet'te 22 ilde eşzamanlı operasyon

Emniyet'te 22 ilde eşzamanlı operasyon
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Emniyet görevlilerine yönelik iki ayrı operasyon başlattı. Çok sayıda emniyet görevlisi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şübesi'nin yönetiminde İstanbul merkezli 22 ilde düzenlenen operasyonda "tevhid-i selam örgütü" soruşturmasını yürüten dönemin emniyet görevlilerini kapsayan operasyon başlatıldı. Operasyonlarda şu ana kadar 52 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINDAKİLERE YÖNELTİLEN SUÇLAR

Gözaltına alınan kişilere casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal, konut dokunulmazlığını ihlal, soruşturma gizliliğini ihlal, delil üretmekle suçladıkları belirtildi.


(Bazı müdürler elleri kelepçelenerek sağlık kontrolüne getirildi. Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne kelepçeli olarak getirilen polis müdürü, "Günaydın arkadaşlar!" dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen emniyet mensupları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.)

POLİS LOJMANLARINDA ARAMA

Ramazan ayında sahur vaktine denk gelen baskınların Halkalı'daki polis lojmanlarında kalan Emniyet görevlilerine yapıldığı ve şu anda evlerde aramaların devam ettiği belirtildi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Gece yarısı başlayan operasyonda, İstanbuk eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, emniyet amiri Gafur Ataç, İstanbul eski Mali Şube müdür yardımcıları Kazım Aksoy, emniyet amiri Ramazan Candan da bulunuyor.

ORGANİZE SUÇLAR BÜROSUNDAN 2. OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ikinci dalga operasyonunu, İstanbul Organize Suçlar Şubesi yürütüyor. 16 ilde sürdürülen bu operasyon da polislere yönelik. Bu iller arasında
İstanbul'un yanısıra Ankara, Diyarbakır, Mardin, Elâzığ, Bitlis, Van, Şanlıurfa ve Hakkari var. Operasyon kapsamında 15 polis gözaltına alındı.

İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in evinde arama yapılıyor.

ŞANLIURFA'DA 3'Ü RÜTBELİ, 4 POLİS GÖZALTINDA

İstanbul merkezli 22 ilde Selam örgütü, KCK, Ergenekon, Balyoz ve 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten dönemin emniyet görevlilerini kapsayan sahur operasyonunda Şanlıurfa’da 3’ü rütbeli 4 polis gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da 3’ü rütbeli 4 polisin evinin arandığı, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak, casusluk ve resmi belgede sahtecilik' iddialarıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

VAN'DA 2, İZMİR'DE DE 1 POLİS GÖZALTINDA

İstanbul merkezli operasyon kapsamında Van'da El-Kaide operasyonunu gerçekleştiren ve ardından görev yeri değişen Van Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Serdar Bayraktutan ve Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde 1 komiser de gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında İzmir'de de 1 komiser yardımcısı gözaltına alındı. İzmir'deki görev yerine yakın zamanda atandığı öğrenilen ve adı açıklanmayan komiser yardımcısı İstanbul'a götürülecek. Gözaltıların gece satlerinde gerçekleştiği belirtildi.

İSTANBUL HALKALI'DA SİTEYE BASKIN

Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan operasyon kapsamında Halkalı'da bulunan siteye çok sayıda polis ekibi geldi. Belirlenen adreslere giren polis memurları bazı emniyet personelinin dairelerinde arama yaptı. Aramaların tamamlanmasının ardından toplanan deliller polis memurları tarafından araçlara taşındı.

1 KİŞİ KELEPÇELENEREK GÖZALTINA ALINDI

Fulya Sitesi'nde yapılan aramaların ardından bir emniyet personeli ellerinde kelepçeyle gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Hikmet Kopar isimli müvekkilinin gözaltına alındığını belirten avukat Özgür Gümüş gazetecilere yaptığı açıklamada "Bana gösterdikleri kağıttaki gerekçe, suç işlemek için arkadaşlar teşekkül halinde, hükümeti ve devleti silahlı teşekkülle devirmeye teşebbüs, resmi evrakta sahtecilik, TCK 312 var, 316 ve 317 var,

257 var. Bu arkadaşlar benim gördüğüm, şu ana kadar katıldığım aramalarda, organize suç dosyalarına baktığım dosyalarda, şubelerini bilemiyorum. Ama gelenler başka, başka şubelerden. İstihbaratta da, organizede de çalışmış olabilir. Pırıl, pırıl arkadaşlar benim gördüğüm kadarıyla. Benim müvekkilimin dairesinde arama bitti. Diğer daireleri bilemem. Müvekkilim ifadeye başvurulmak üzere şubeye götürüldü" dedi.

ALİ FUAT YILMAZER'İN VİLLASI DA ARANIYOR

Operasyon kapsamında eski İstanbul istihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in Zekeriyaköy Uskumruköy'deki villasında da aramalar devam ediyor. Polisler tarafından evde arama yapılırken, jandarmanın da villanın önünde beklediği görüldü.

YILMAZER TWITTER'DAN ELEŞTİRDİ

Operasyon kapsamında evinde arama yapılan Eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, aramadan önce Twitter hesabından, "Baştan beri Hakk'a dayanmışız, dolayısıyla başıma geleceklerden kendi hesabıma hiç endişem olmaz. Yapsınlar operasyonlarını... Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler..." mesajını paylaştı.

ADALET BAKANI: BEN DE MEDYADAN TAKİP EDİYORUM

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, emniyette"paralel yapı" operasyonu ile ilgili "Bende bir bilgi yok. Ben de medyadan takip ediyorum" dedi. Bozdağ, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin emniyette sürdürülen "paralel yapı" operasyonu ile ilgili sorular üzerine, "Bende bir bilgi yok. Ben de medyadan takip ediyorum" karşılığını verdi.

Bu haber toplam 3854 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Şırnak'ta Trafik kazası 4 ölü, 1 yaralı16 Nisan 2024 Salı 08:48
  • Van'da 20 kişi tutuklandı15 Nisan 2024 Pazartesi 08:48
  • Yargıtay’dan 16 milyon emekliyi ilgilendiren emsal karar13 Nisan 2024 Cumartesi 13:55
  • Hakkari'de dereye düşen bir kişi hayatını kaybetti10 Nisan 2024 Çarşamba 10:16
  • Dereye düşen at böyle kurtarıldı09 Nisan 2024 Salı 08:30
  • Hakkari dahil 71 İlde Mercek-16 Operasyonu08 Nisan 2024 Pazartesi 10:37
  • Hakkari'de kaza 5 yaralı!07 Nisan 2024 Pazar 17:06
  • Hakkari-Van yolunda askeri araç kaza yaptı07 Nisan 2024 Pazar 14:20
  • Hakkari Zap'ta kaza: 2 yaralı06 Nisan 2024 Cumartesi 00:28
  • Yerlikaya "6 şehirde 89 gözaltı var"03 Nisan 2024 Çarşamba 14:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim