• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Engellilere iş istihdamı konulu konferans

Engellilere iş istihdamı konulu konferans
Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hakkari Bedensel Engelliler Derneği tarafından “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında “Engellilere İş İstihdamı” konulu bir konferans düzenledi.

 

Hakkari Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konferansa Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İş-Kur Müdürü Ahmet Kızılkaya, Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Mesut Keskin ile vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan İş-Kur Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu söyledi. İnsanların engelli olmalarının çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte engellilerin normal bir hayat sürmesinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olduğunu belirten Kızılkaya, “Bu anlamda, engelli vatandaşlarına acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır.

Başta İnsanlar Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge, engellilik sorununu temelde bir insan hakları sorunu olarak ele almaktır. Hepimizin birer engelli adayı olduğu dünyamızda, engelli vatandaşlarımızı toplumun dışına itmek, uygar toplumların içine düşmemesi gereken önemli bir durumdur.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılımının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi, toplum hayatında eşit ve üretken birer birey olmalarını sağlamak sosyal devlet anlayışı gereğidir. Hakkâri genelinde kurumumuza kayıtlı 433 engelli bulunmaktadır. Bunlardan 14’ünün bu sene içerisinde istihdamı sağlamıştır” dedi.

Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şube Başkanı Mesut Keskin ise, engellerin içinde bulunduğu sorun ve sıkıntılara değinerek, bu sıkıntıların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü görevlileri tarafından slayt gösterimleri eşliğinde engellilere iş istihdamı konuları hakkında detaylı bilgiler verdi. Haber: Serkan Kaya


 

Bu haber toplam 5363 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim