• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Eski hükümlülere İşkur’dan hibe desteği

Eski hükümlülere İşkur’dan hibe desteği
Hakkarili eski hükümlü Abdurrahnman Tatlı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) un 26 bin 500 TL hibe desteği ile kendi işini kurdu.

İşkur’a  kendi işini kurmaya yönelik proje hibe desteğine başvuru eski hükümlü evli ve 5 çocuk babası Abdurrahman Tatlı aldığı 26 bin 500 TL hibe desteğiyle 4 koyun ve 2 koç alarak aile geçimini hayvancılık yaparak sağlamaya başladı.

Hakkari Merkeze bağlı Elmacık Köyünde yapılan “Eski hükümlülere yönelik küçükbaş hayvan yetiştiriciliği” projesi açılışına Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Tuncay Özdemir, İş ve Meslek Danışmanları Züleyha Çiftçi,  Kerevan Açar, Hakkari Denetimli Serbestlik İl Müdürü İsmail Arslan ve memurlardan İshak Çiftçi katıldı.

  Eski hükümlülerden Abdurrahman Tatlı, verilen hibe desteği ile kendi köyünde hayvancılıkla uğraşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Tatlı,” Cezaevindeyken kara kara düşünürdüm özgürlüğüme kavuştuktan sonra nasıl iş bulacağım diye İşkura iş aramak için gitmiştim İş ve meslek danışmanımla iş bulmak için görüştüm ve bana İşkur’un eski hükümlülere yönelik proje hibe desteğini verdiğini bilgi verdi.

Hemen girişimcilik kursuna başvuru yaptım girişimcilik belgesini aldıktan sonra hayvancılık projemi hazırladım  İşkur ‘a sundum Projem kabul oldu.

Kendi işimin patronu oldum. Vatandaşlarını bu şekilde desteklemesinden devletimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Tuncay Özdemir ve beraberindekiler de Tatlı’yı tebrik ederek yeni işinin hayırlara vesile olması dileklerinde bulundular.

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü yetkilileri ise Engelli ve Eski hükümlü olup hibe desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların 11 Aralık 2017 tarihine kadar il müdürlüğümüze projelerini sunmaları gerektiğini ifade ettiler. Haber: Feyzullah Taş/İHA

iskur-m.jpgiskur-1-002.jpgiskur-2-003.jpg
  

Bu haber toplam 4713 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim