• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari ASP'nin düzenlediği etkinlik tam not aldı

Hakkari ASP'nin düzenlediği etkinlik tam not aldı
Hakkari Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kapsamında düzenlediği etkinlik tam not aldı.

 

Sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konulması ve valiliğin ziyaret etmesiyle birlikte program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Solunun giriş bekleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöresel kıyafetli personeli bayanları çikolata ile karşıladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, kadınlar gününün önemine değinerek, etkinliğin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşları, Hakkari Üniversitesi ve Sivil toplum Kuruluşlarının katkıları ile düzenlendiğini belirtti.

 

Müdür Hamide Nurgül Kaya konuşmasına şöyle devam etti:

“1850 yıllarda fabrika işçisi olarak çalışan kadınların haklarını arama mücadelesiyle ortaya çıkan 8 Mart Dünya Kadınlar günü ülkemizde de 80 yıldır kutlanıyor. Toplumun en temel birimi olan ‘’aile’’yi ayakta tutan kadınlarımızın haklarını anlamak ve anlatmak elbette ki bir güne sığacak bir mevzu değildir. Ancak bugün cefakar ve fedakar kadınlarımızın annelerimizin bu ülkenin vatandaşı olarak daha iyi koşullarda yaşaması, çocuklarını daha sağlıklı büyütmesi, sosyal ve ekonomik haklarının güçlendirilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak önemli merhaleler kat etmekteyiz. Bugün il müdürlüğümüz bünyesinde ilimizde verilen hizmetlerimiz kapsamında kadına ve aileye yönelik birçok sosyal ve ekonomik desteğimiz mevcuttur. Bu desteklerimiz her geçen gün genişletilmekte, kadınların sadece yaralarını sarmakla kalmayıp, onları daha iyi yaşam standartlarına “ taşımak, sıkıntılarını özgürce ifade edecekleri ortamlar oluşturmak hedeflenmektedir”

 

ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVININ ÖN KABULÜ İL MÜDÜRLÜKLERİMİZ TARAFINDAN KABUL EDİLMİŞTİR

  Kaya,”Bakanlığımız yeni teşkilat yapısıyla dul kadınlara, korunmaya muhtaç çocuklara, engelli vatandaşlarımıza, şiddet mağduru kadınlara daha kapsayıcı, koruyucu ve önleyici çalışmalarını tamamlayarak; vatandaşımıza sosyal devlet anlayışının daima arkalarında olduğunu hissettirmektedir. 29 Nisan 2012 de yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavının ön kabulü il müdürlüklerimiz tarafından kabul edilmiştir. Böylece engelli vatandaşlarımızın engel durumları ve düzeyleri göz önünde bulundurularak sınava tabi tutulacaktır. Daha önceki sınavlarda olduğu gibi örneğin bir işitme engelli vatandaşımızla görme engelli vatandaşımız aynı sınava tabi tutulmayacaktır. Engelli kardeşlerimizin sıkıntılarına en çok ortak olan, şu anda aramızda olan ve olmayan engelli annelerimizi bu vesileyle saygıyla anıyorum. Ayrıca ilkokul ve ilköğretim mezunu olan diğer ifadeyle ilkokul ve orta okul mezunu olan engelli kardeşlerimiz sınava girmeden bilgisayar kurasına tabi tutularak ataması yapılacaktır. Bakanlığımızın bu müjdeli haberini de bu vesileyle engelli kardeşlerimize ve annelerine vermek istiyorum”

 

HER ZAMAN ŞİDDET GÖREN KADININ YANINDAYIZ.

Kaya,”Yeni hizmet modellerimiz; kadına yönelik şiddete asla göz yummayan ve şiddet mağduru olan kadınlarımıza farklı çözüm yolları sunarak daima onların yanında durmayı hedeflemektedir. Kadınımızın huzuru toplumun huzurudur. Mutlu, güçlü, ahlaklı bireyler yetiştirmenin yolu elbette ki kadınımızın haklarını ve imkanlarını geliştirmekten ve desteklemekten geçer. Bu gün insan hakları çerçevesinde kadın hakları ve çocuk hakları önemli bir yer tutmaktadır. Bu bağlamda bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetlere ulaşma ülküsünü yakalamak için bir toplumu ayakta tutan ve bir toplumun en kutsalı olan aileyi inşa eden kadınlarımızın haklarını genişleterek sosyal ve ekonomik hayatta aktif rol almalarını sağlamaya çalışmaktayız.  Bu anlamlı günde başta annelerimiz olmak üzere tüm dünya kadınlarının kadınlar gününü kutlarım” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından kadınlara yönelik hizmetlerle ilgili slayt sunum, kısa film gösterimi, şiir dinletisi yapıldı. Daha sonrada Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından yılın kadını seçilen bayanlara hazırladığı hediyeler Vali Vekili Önder Bozkurt, Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, Özel İdare Genel Sekreteri Süleyman Kaya ve değişik kurum amirleri tarafından kendilerine verildi. Program sonunda mahalli sanatçıların söylediği Kürtçe şarkılara protokol üyeleri ve beraberindekiler tarafından alkışlandı. Çok sayıda bayanın katıldığı ve birçok bayanın ayakta izlemek zorunda kaldığı etkinlik yöre halkı tarafından tam not aldı.

kadin-1.20120309181136.jpg

 

 

Bu haber toplam 4782 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Korkmaz ailesinin acı günü!22 Nisan 2024 Pazartesi 00:14
  • Özdemir ailesinden taziye teşekkür mesajı19 Nisan 2024 Cuma 13:38
  • AHMET ONAY-MUSA ÇİFTÇİ!18 Nisan 2024 Perşembe 14:19
  • Ahmet Onay'ı binler uğurladı13 Nisan 2024 Cumartesi 22:56
  • Başkan Kaya," Acılı aileleri yalnız bırakmıyor"12 Nisan 2024 Cuma 10:59
  • Başkan Kaya "Üzüm ailesini taziyesine katıldı"11 Nisan 2024 Perşembe 16:18
  • Çiftçi ailesinden taziye teşekkür mesajı04 Nisan 2024 Perşembe 03:01
  • Seçimi kurayla kaybetti, kalp krizinden vefat etti01 Nisan 2024 Pazartesi 01:21
  • Çiftçi ailesinin acı günü!30 Mart 2024 Cumartesi 19:47
  • İHA Artvin muhabiri kazada hayatını kaybetti28 Mart 2024 Perşembe 17:15
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim