• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari HATSO’da mikro kredi toplantısı yapıldı

Hakkari HATSO’da mikro kredi toplantısı yapıldı
Mikro kredi toplantısı Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş’ın başkanlığında yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) konferans salonunda yapılan toplantıya HATSO Genel Sekreteri Fikret  Keskin, Kızılay  Derneği Hakkari Şube Başkanı Recep Bozkurt, Mikrofinans çalışanları ile girişimci kadınlar katıldı.

Burada konuşan HATSO Başkanı Servet Taş, Türkiye Gramen Mikrofinans Programı kapsamında kadınlarımıza verilen Mikro Kredi, özellikle ülkemizde kadınların çalışma hayatını katılmasını ve kendi gelirlerini elde ederek ekonomik özgürlüklerini elde etmelerini amaçlayan kefalet ve teminatsız, tamamen güven ilişkisine dayanan bir kredi sistemidir dedi.

Taş,”Mikro Kredi sistemini kullanarak kadınlar 1.000 TL den başlayıp 10.000 TL’ye kadar kredi kullanabilmektedir.

Kredi 46 haftada ana parava %15 hizmet bedeli olarak geri alınmaktadır. Bugün burada 10 kadın girişimcimize toplamda 12.500 TL kredi dağıtımı için toplanmış bulunmaktayız. Dağıtılan kredinin hayırlı olmasını dileriz.

Özellikle evde üretim yapan ve küçük işletme kurmak isteyip de sermayesi olmayan kadınlarımızın rağbet gösterdiği Mikro Kredi imkânlarından ilimizdeki kadınlarımızın da faydalanmaları için Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binamızın bir bölümünde yer tahsis edilerek, evlerinde emek vererek el işi, hediyelik eşya, yöresel el sanatları üreten kadınlarımıza nakdi destek sunularak üretime daha fazla katkı sunmaları, girişimci olmaları sağlanacaktır.

  Mikro kredi, kadın girişimcilere fayda sağlayan evde üretilen ürünlerin satışıyla aile bütçesine katkı sunmayı amaçlayan bir finans desteğidir. İlimizde hizmet verecek olan Mikrofinans kurumuna ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda 10 girişimci kadına mikro destek verildi. Hakkarihabertv.com

hatso-mikrokredi-toplantisi.jpg

 

Bu haber toplam 2173 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim