• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari milli eğitimde sertifika töreni!

Hakkari milli eğitimde sertifika töreni!
Hakkari il Milli Eğitim Müdürlüğü yangın, Kimyasal Biyolojik Silahlar (KBRN) ve iş güvenliği eğitimlerini tamamlayıp belgelerini almaya hak kazanan personeller için sertifika töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada 6331 sayılı İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işverenlerin çalışanlarına eğitim verilmesini zorunlu kılındığı belirtildi.

Yetkililer bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul ve kurumlarda çalışan tüm yönetici-öğretmen-memur ve yardımcı personeline iş güvenliği, yangın ve Kimyasal Biyolojik Silahlar (KBRN) eğitimi verdiğini ifade ettiler.

Kimyasal Biyolojik Silahlar (KBRN) ve iş güvenliği eğitimlerini tamamlayıp belgelerini almaya hak kazanan personeller için M. Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sertifika töreni düzenlendi. Başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını Sivil Savunma Amiri Oktay Kızılkaya tarafından verdi.

Kızılkaya, İşyeri Sağlığı ve Güvenliğinin son zamanlarda sıkça gündemde yer bulduğunu ve bu durumun önemli bir konu olduğunu söyledi.

 İş Sağlığı ve Güvenliğini kültürünün topluma aşılanması gerektiğini vurgulayan Kızılkaya, bu kültüre sahip olmayanların ve bu konuda önlem almayanların çok acı sonuçlarla karşılaştığını ne yazık ki müşahede etmekteyiz dedi.

Kızılkaya,”Çıkan İSG Kanunu sonrasında, dört İş Güvenliği Uzmanımızla Müdürlük olarak Bakanlığın talimatları doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz.

Hakkari MEM bünyesinde çok sayıda kurum ve okul var. Buraların emniyetli, sağlıklı bir hale getirilmesi gerekiyor, bu da ancak çalışanlarımızın eğitilmesi ile mümkündür.

İSG konusunda ilçelerimiz dahil temel düzeyde eğitimler verdik. Merkezde yaklaşık 400 personelin eğitimden geçirildik. Bu sayının yıl sonuna kadar 1300’e ulaşacaktır.

İlçelerde de verilecek bu eğitimle toplam 4467 çalışanımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Yine ilimiz 1.derece deprem bölgesi olması nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği ilçeler dahil tüm okullarımızda öğrencilere yönelik afet eğitimi ve deprem-yangın tatbikatları yapılmaktadır” şeklinde konuştu.İHA

sertifika-toreni-m.jpg

Bu haber toplam 3880 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim