• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Hakkari’de arı kolonisi ağaca yuva yaptı

Hakkari’de arı kolonisi ağaca yuva yaptı
Hakkari’de ilkbahar mevsimiyle birlikte oğul çıkaran binlerce arı bir ağacın dalına yuva yaptı. Mahallelinin durumu bir arıcıya haber vermesiyle bölgeye gelen arıcı ağacın dalını keserek binlerce arıyı kovana koydu.

İlkbahar mevsimiyle birlikte oğul çıkaran binlerce arı kolonisi Hakkari’nin Dağgöl Mahallesinde bir ağaca yuva yaptı.

Elma ağacının dalında binlerce arıyı gören bahçe sahibi emekli memur Kemal Kaya ve mahalle sakinleri durumu bir süre ilgiyle izledi.

Mahallelinin kentte yıllardır arıcılıkla uğraşan Davut Erçil’e haber vermesiyle bölgeye gelen genç arıcı maskesini giyerek beraberlerinde getirdiği testere ve torbayla ağaca çıkarak önce dalı silkeleyerek ana arıyı torbaya düşürdü.

Daha sonra dalı kesen arıcı kestiği dalı ağaçtan aşağı indirerek binlerce arıyı büyük bir dikkatle kovana yerleştirildi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Bahçe sahibi emekli memur Kemal Kaya, öğle saatlerinde bahçesinde bulunan elma ağacının dalına yuva yapmış binlerce arı gördüğünü ifade ederek, akrabası olan arıcıyı çağırarak yardım istediğini söyledi.

Kaya,” Öğle saatlerinde bahçemde bir uğultu duydum. Sese doğru gittiğimde elma ağacımın dalına arıların yuva yaptığını gördüm. Hemen arıcılıkla uğraşan dayılarıma haber verdim. Sağ olsunlar gelip oğul arıyı kovana koydular.

Kent merkezinde ilk defa böyle bir olaya şahit oluyoruz. Galiba Ramazan ayının bereketi. Yine de kime ait olduğunu bilemiyoruz. Yabani mi yoksa birisine ait kovandan mı çıkıp gelmişler. Şuan bahçemde besliyorum. Eğer sahibi çıkmasa köye göndereceğim” diye konuştu.

 Bölgede yıllardır arıcılıkla uğraşan Davut Erçil, nereden geldiği belli olmayan binlerce arı kolonisi dayımın bahçesinde bulunan bir ağaca yuva yaptı.

Dayıcım ricası üzerine ağaca çıkıp oğulu indirdim. Oğul şuan kovanda duruyor. Yaklaşık 30 ila 40 bin civarında bir oğul sürüsü. Kraliçe arı kovanda olduğu için arılar artık başka bir yere gitmez dedi. İHA

ari.jpg
 

Bu haber toplam 2343 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim