• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari'de Erdoğan ailesi sıcak yuvaya kavuşturuldu

Hakkari'de Erdoğan ailesi sıcak yuvaya kavuşturuldu
Hakkari’de açıkta kalan 6 nüfuslu Erdoğan ailesine Hakkari Valiliği ve Kızılay Hakkari Şubesi sahip çıkarak ev tahsis etti.

Hakkari’de açıkta kalan 6 nüfuslu Erdoğan ailesine Hakkari Valiliği ve Kızılay Hakkari Şubesi sahip çıkarak ev tahsis etti. 

Hakkari’nin Sümbül Mahallesi Sümbül Mahallesi Şehit Erol Olçok Ortaokulu Caddesinde bir süreden beridir bin binada kirada kalan 6 Nüfuslu Erdoğan ailesi, ev sahibinin dökülmek üzere olan evini  yıkması ile birlikte  kiralık ev bulamayan  Erdoğan ailesi açıkta kaldı.

 Mahallesi Şehit Erol Olçok Ortaokulu Caddesi üzerinde naylon çadırda kalan aile için  Sümbül Mahallesi Muhtarı ve ayrıca Hakkari Muhtarlar Derneği Başkanı Ferdi Aksaç olan Ferdi Aksaç durumu hemen Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Kızılay Hakkari Şubesine bildirdi.

 Valilik SYDV Müdürü M. Sait Abdullahoğlu  ve Hakkari Derneği Şubesi Başkanı Recep Bozkurt ve ekibi hemen harekete geçti. Ekipler kent merkezindeki tüm mahalleleri dolaşarak Erdoğan ailesine kiralık ev aramaya başladılar.

 Kiralık evin temin edilmesi ile birlikte akşam saatlerinde naylon çadırda kalan Erdoğan ailesinin yanına gelen Valilik SYDV Müdürü M. Sait Abdullahoğlu  ve Hakkari Derneği Şubesi Başkanı Recep Bozkurt ve beraberindeki gönüllü Kızılay ekibi ile birlikte kiraladıkları araçla el birliği ile Erdoğan ailesinin evini taşımaya başladılar.

 Sıcak bir yuvaya kavuşturulan Erdoğan ailesinin 1 yıllık kirasının valilik SYDV ve Kızılay tarafından karşılanacağı belirtildi.

  Valilik SYDV Müdürü M. Sait Abdullahoğlu, valilik olarak hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmadıklarını belirterek, ailenin her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

 

 

Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt ise, araç kiralayarak ailenin evini taşıdıklarını belirterek, aileye sıcak yemek bağladıklarını ifade ederek, 1 yıllık kiralarının de Valilik SYDV ile birlikte karşılayacaklarını belirtti.

  Hakkari Muhtarlar Derneği Başkanı Ferdi Aksaç’da aile reisi Star Erdoğan’ın durumun kendilerine bildirmesi üzerine Valilik SYDV, Kızılay Derneği Hakkari Şubesini arayarak konuyu kendilerini ilettiklerini ve hemen ev aramaya başladıklarını söyledi.

  Aksaç,”Dar gelirli 6 nüfuslu Erdoğan ailesi 6 yıldır kira ödemeden bir duyarlı vatandaşın binasında kalıyordu. Evin tahrip olması ve ev sahibinin evi yıkması ile birlikte kiralık ev bulamayan aile  naylon çadırda kaldı. Bir gün geçmeden Valilik SYDV ve Kızılay hemen harekete geçti aynı gün aileyi ev temin edildi.

Bu duyarlılıktan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada sayın valimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hakkari’de aç ve açıkta aile bırakmayan valiliğimiz kendini yeniden kanıtlamış oldu” şeklinde konuştu.

işsiz olan Star Erdoğan ise, kedilerini açıkta kurtaran valilik ve Kızılay ekibine teşekkür etti. Haber. Feyzullah Taş

hakkari-kizilay-2.jpghakkari-kizilay-3.jpghakkari-kizilay-5.jpghakkari-kizilay-m.jpg

 

Bu haber toplam 2731 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim