• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

HATSO'da KOSGEB destekleri masaya yatırıldı!

HATSO'da KOSGEB destekleri masaya yatırıldı!
Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) da sıfır faizli kredi ve KOSGEB Destekleri masaya yatırıldı.

HATSO ve KOSGEB Hizmet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya (HATSO) Başkanı Servet Taş, KOSGEB Kredi Süreç Sorumlusu Mustafa Kitiz, HATSO meclis üyeleri, İşletme yetkilileri katıldı.

  KOSGEB Kredi Süreç Sorumlusu Mustafa Kitiz, KOSGEB'in Türkiye genelinde 2016 ve 2017 yılında yapılan başvurular arasından gerekli şartları taşıyan 460 bin 167 işletme bankalardan 20 bin ile 50 bin TL arasında ilk yılı geri ödemesiz toplam 36 ay vadeli faizsiz kredi kullandığını söyledi.

  Kitiz,”Hakkari’de KOSGEB 2017 yılı sıfır faizli işletme kredisi kapsamında, bu gün itibariyle 414 işletme bu krediyi almaya hak kazanmıştır.

Kredinin parasal olarak miktarı ise 10 milyon 145 bin TL dir. Yine Hakkari'de şu ana kadar 145 işletme sıfır faizli krediden faydalandırılarak 3 milyon 625 bin TL almıştır.

  Kredi den yararlanacak işletmelerin gecikmiş ve veya yapılandırılmamış vergi borcu, SGK’ya gecikmiş borçlarının bulunması durumunda, bu borçlara mahsuben, azami KOSGEB tarafından ödenen faiz desteği kadar tutar banka tarafından işletmeye kullandırılacak kredi tutarından düşülerek, ilgili kuruma ödenmesi sağlanacak, kalan miktar ise işletmeye kullandırılacaktır.

Bankalar tarafından kredi için alınabilecek maksimum masraf tutarı 100 TL dir. Hakkari'de sıfır faizli krediyi almaya hak kazanan işletmelerin bankalara başvurmaları, KOSGEB veri tabanında olmayan işletmelerin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Başvuruda bulunmayan işletme sayısı ise bu gün itibariyle 24’tür. Kredi süresi 28 Nisanda son bulacağından Hakkari'deki KOBİ’lerinin bir an önce gerekli işlemleri başlatmaları gerekir" şeklinde konuştu.

  HATSO Başkanı Servet Taş ise sıfır faizli kredi ve KOSGEB Destekleri masaya yatırıldığını söyledi.

  Taş,”Hakkari’de KOSGEB tarafından kullandırılan krediler ile piyasanın canlanarak, işletmelerimizin hareketlenmesi, büyümesi, yatırımlarını arttırmalarını bekliyoruz. Tüccar ve esnafların bankalarda kredilerini kısa sürede kullanabilmeleri için banka şubelerinin müdürleriyle sürekli istişare içinde bulunmaları gerekir.

  KOSGEB’in KOBİ’lere sağladığı sıfır faizli işletme kredisinden Hakkari’de bulunan KOBİ’lerimizin azami şekilde faydalandırılması istek ve arzusuyla ilimizdeki meslek odaları, KOSGEB Merkez Müdürlüğü ve bankalarımızla işbirliği içerisinde hizmet vermeye devam ediyor.

Toplantıya KOSGEB İdaresi Başkanlığı adına katılım sağlayarak, bilgilendirme yapan KOSGEB Kredi Süreç Sorumlusu sayın Mustafa Kitiz’e teşekkür ediyorum" dedi. İHA

hatso-m-011.jpghatso-1-004.jpg
 

Bu haber toplam 3434 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim