• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İş güvenliği toplantısına büyük ilgi

İş güvenliği toplantısına büyük ilgi
Hakkari Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ile Van Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi mensupları tarafından “6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği hakkında işveren seminer büyük ilgi gördü.

İl Kültür Merkezinde yapılan seminere İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, HATSO Başkan Yardımcısı İsmail Çatal, işadamları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Kalabalık bir gurupla salona giriş yapan HATSO Başkan adayı işadamı Aytekin Koparan ise salondakilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Koparan salondakileri selamlayarak yerine oturdu. Seminere katılanlara çikolata ikramında bulunarak iş güvenliği ve sağlığı ile ilgili kitapçıklar dağıtıldı.

 Seminer’de konuşan Hakkari Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Temsilcisi Tahirhan Taş, Hakkari’nin çok ağır sorunları içinde barındıran bir kent olması hasebiyle, bu ağır coğrafyada oldukça zor şartlarda Ticari faaliyetleri yürütmek kolay olmadığını belirtti.

 tahirhan-tas-hakkari-d.jpgHÜKÜMETİN ADIM ATMA ZAMANI GELDİ

 30 yılık çatışma sürecinde bütün iktisadi damarların kesildiği bir ortamda, İş adamlarını ticari faaliyetlerini yürütülmesi, istihdam alanların yaratılması ve işverenlerimizin bünyelerinde çalıştırmakta oldukları personellerin iş sağlığı ve güvenliği kurumaları elbette kolay olmadığını söyleyen Taş, bu nedenle içinde bulunduğumuz barış sürecinde bu yumuşak iklimin bölgemizde ve özelikle Hakkari coğrafyasına yansıması için hükümet tarafında atılması gereken demokratik adımlarla birlikte Hakkari’yi bu dar boğazdan çıkarılacak ekonomik alanda da işverenlerimize derin bir nefes aldıracak bazı atımların atılması gerekir dedi

 SINIR KAPILARININ MUTLAKA AÇILMASI GEREKİR

Taş,”Bu alanda yapılacak çalışmalar özel sektörü teşvik edilecek.  Hakkari ilimize özgün bazı teşviklerin çıkarılması gerekir. Ayrıca ilimiz esnafları için son derece hayati önem taşıyan ve Kuzey Irak’a açılan Çukurca ilçesi Üzümlü sınır kapısı ile Şemdinli ilçesi Derecik sınır kapısının mutlaka açılması gerekir. Kuzey Irak’ın şu anki ticari potansiyeli sadece Hakkari ilimizi değil bütün bölgeyi besleyecek bir güce sahiptir. Zaten Türkiye’nin en ünlü firmaları Kuzey Irakta ticaret yapmaktadırlar. Ama yanı başımızda olmasına rağmen, Hakkari esnaflarımız sadece seyretmekle yetiniyorlar. Bu kabul edilecek bir durum değildir. Hakkari esnafımızın bu haksızlığı hak ettiğini düşünmüyorum. Bu sorunun aşılması gerekir” 

KALDIRILAN 5084 SAYILI TEŞVİK YASASININ TEKRAR GERİ GETİRİLMESİ GEREKİR

Tahirhan Taş ayrıca kayıt dışı istihdamı önlemek ve işverenlerimizin sırtındaki mali yükü kaldırmak için kaldırılan 5084 sayılı teşvik yasasının tekrar geri getirilmesi gerektiğini söyledi. Taş,” Zaten sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in ilimize yaptığı ziyaret sırasında kendisine bu durumu arz ettiğimizde bu yasanın altı yıl daha uzatacağı konusunda bir beyanı vardır. Biz sayın bakanın bu beyanın arkasında durmasının talep ediyoruz. Esnaflarımız ve çalışanları çok zor durumda ancak bu adımları atarak ve bazı reformumlar  yaparak sürece katkı sunabiliriz” 

Annelerin bir daha ağlamamsı, akan kardeş kanın durması için başta Kürt Sorunu olmak üzere, ülkenin diğer ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların çözümü için herkesin bu barış sürecine katkı sunması gerektiğini de söyleyen Taş, biz Hakkari deki meslek mensupları olarak can gönülden süreci destekliyoruz dedi.

 TÜRKİYE SÜREKLİ MEVZUATLARIN DEĞİŞTİĞİ BİR ÜLKEDİR

Türkiye sürekli mevzuatların değiştiği bir ülke olduğunu da ifade eden Taş,” Özelikle Vergi ve Sosyal Güvenlik mevzuatında sürekli değişiklikler meydana gelmektedir. Biz meslek mensupları olarak bu yasal değişiklikleri sizlere sunduğumuz hizmetler içinde sizlere yansıtmaya çalışıyoruz. Ancak geçen yılda iki tane yasal değişiklik işverenlerimizin ticari faaliyetlerini önemli derecede etkilendiğinden dolayı bu yasal değişiklikleri işverenlerimizle yüz yüze paylaşma gereğini duyduk.

Bunlardan bir tanesi 1957 yılından beri değişmeyen ve 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunudur. Bu kanun ilk şekliyle işyerlerine adeta bir kurumlaşmayı dayatıyordu. Ancak Türkiye de KOBİ düzeyindeki işletmelerin alt yapısı yetersiz olduğundan dolayı bu yasa 6335 sayılı yasa ile revize edildi. Eğer bu yasa revize edilmeydi bu gün ilimizde belki birçok işyeri kapanabilirdi. İkinci önemli bir yasal düzenleme ise 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği yasasıdır. Bu yasada işyerinde işçi çalıştıran işverenlerimize çok önemli yükümlükler getirmektedir. Bu yükümlükler yerine getirilmediği takdirde çok ağır cezai müeyyideleri beraberinde getirmektedir” dedi.

 Van’dan Hakkari’ deki konferansına katılarak sunum yapan Van Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri mensuplarından İş Güvenliği Uzmanı Vahdettin Karahan, İş Güvenliği Uzmanı Vahide Temel, İşyeri Hekimi ve aynı zamanda Aile Hekimi olan Ahmet Ayhan Uza ve Şirket Müdürü Ferdi Cankatar “İşverenlerin iş yelerinde çalışan personellerin iş sağlığı ve güvenliği” konusunda detaylı bilgiler verdiler. Seminer verilen ikramın ardından sona erdi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

tahirhan-tas-hakkari-toplanti-3.jpg

tahirhan-tas-hakkari-toplanti-1.jpg

tahirhan-tas-hakkari-toplanti-3.20130411151017.jpg

tahirhan-tas-toplanti-hakkari-1.jpg

tahirhan-tas-hakkari-toplanti-4.jpg

tahirhan-tas-hakkari-toplanti-5.jpg

Bu haber toplam 4964 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim