• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

İş Sağlığı ve Güvenliği seminerine büyük ilgi!

İş Sağlığı ve Güvenliği seminerine büyük ilgi!
Hakkari Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından akademik ve bazı idari personellere “İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri verildi.

Hakkari Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından Üniversitenin çalışma ortamının sağlık ve güvenlik açısından uygun hale getirilmesi ve çalışanların bu konularda bilgilendirilmesi amacıyla 2012 yılında resmi gazetede yayınlanan “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında akademik ve bazı idari personellerine “İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri verildi.  

 Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen seminere Üniversitenin öğretim elemanları ve bazı idari personeller katıldı.

Üniversite bünyesinde oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, 28648 sayılı “Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esasları hakkında yönetmelik” ile ilgili Üniversitenin Öğretim Elemanlarına İş Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Macit Ertuş ve İşyeri Hekimi Dr. Mehmet Halhallı tarafından verildi.

Seminerde, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazaları ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması,

biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilk yardım, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri,

riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile korunma tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, tahliye ve kurtarma konuları üzerinde duruldu.

Yaklaşık 8 saat süren seminerin sonunda yapılan sınavda başarılı olan personellere katılım belgeleri verileceği belirtildi. Hakkarihabertv.com
 

Bu haber toplam 2886 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim