• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

İşkur Müdürlüğün'den meslek tanıtımı

İşkur Müdürlüğün'den meslek tanıtımı
İşkur İl Müdürü Ahmet Kızılkaya Hakkari Kız ve Teknik Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerine, meslek tanıtımı ve kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Değişen yaşam koşulları insanın kendini sürekli geliştirmesini zorunlu kıldığını belirten Kızılkaya İşgücü piyasasının ihtiyaçlarının sürekli değişmesi, yeni meslek alanlarının ve sektörlerinin ortaya çıkması artık klasik standartların ötesindebirey için yeni bir vizyonu zorunlu kılıyor dedi.

Özdemir,” Kendinizi, iş piyasasını iyi tanımak ve yeteneklerinize göre eğilimleriniz doğrultusunda hedefinizi buna göre tayin etmeniz gerekiyor. Burada en önemli husus doğru bir kariyer planlaması ve meslek seçimidir. Kariyer kısaca;mesleğimizi yaparken koyduğumuz hedefler doğrultusunda iş deneyimi kazanırken, gerekli eğitimleri alıp, mesleki ve bireysel açıdan kendimizi gerçekleştirme sürecimizdir.

Tanımı açacak olursak, yaptığımız işte kendimizi mesleki açıdan geliştireceğini, düşündüğümüz alanları ve konuları tespit edip,  gerekiyorsa bir uzmandan destek alarak, ilgili alanımız ve becerilerimiz doğrultusunda ilerleyebileceğimiz ve kendimizi geliştireceğine inandığımız alanlara eğilip, kendimizi mesleki, ekonomik, sosyal ve kişisel açılardan tatmin edebilmemizdir.

Kurumumuz bünyesinde alanlarında uzman ve profesyonel 8 iş ve meslek danışmanı ile buluşmak ve yeni vizyonumuzla doğru meslek seçimi ve iş arama becerileri konusunda Kurumumuza davet ediyoruz. Kurumumuzda Meslek Bilgi Merkezinde, meslekleri tanımak, doğru CV hazırlama teknikleri ve yeteneklerinizi eğilimlerinizi doğru belirlemek için sizlere uygulayacağımız anketlerimizden yararlanabileceksiniz. Okul idaresine, değerli öğretmenlerimize saygılarımı sunarken, siz sevgili öğrencilerimize eğitim hayatında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.Haber: Serkan Kaya

iskur-1.jpg

iskur-2.jpg

 

 

Bu haber toplam 5027 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim