• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Keskin:TRT Kurdi’de Hakkari sorunlarını anlattı

Keskin:TRT Kurdi’de Hakkari sorunlarını anlattı
Hakkari Sılehyan aşiret lideri ve Hakkari Durankaya Belde Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin TRT KURDİ’de “ WEŞANA TAYBET adlı programa konuk oldu.

Programa 8 farklı illerden gelen Aşiret reisleri, ilim adamları ve kanaat önderleri katıldı. Başkan keskin  başta Suriye’de yaşanan olaylar ve bölgeyi gerçekler ve bölge halkının beklentilerini dile getirdi.

Programda özellikle işlerine son verilen taşeron işçileri gündeme getiren başkan keskin ; “Devletimiz büyük ve güçlü bir devlettir. Dünyadaki tüm mazlumlara yardımcı olan milyonlarca Suriyeliyi misafir eden, Afrika ülkeleri başta olmak üzere bir çok devletlere yardımcı olan bir devlettir.

 Böylesine merhametli ve duyarlı ola bir devletin sırf güvenlik soruşturmasından akrabalarının işlediği suçlardan dolayı görevden alınan Taşeron işçilerinin tekrar göreve almalarını arz ediyoruz. Yıllarca kamuya hizmet eden tek geçim kaynağı bir maaş olan bu insanlar ve aileleri büyük sıkıntı çekmektedirler.

Başta Hakkari’deki Taşeron işçileri sonrada bütün ülkemizdeki işçilerin göreve alınmasını bütün bölge halkın adına talep ediyorum” şeklinde konuştu.

 1- Suriye olayı ve Batının müdahalesi:

Yalnız Suriye’de değil bölgede uzun zamandır devam eden olaylar zinciri söz konusudur. Bölgedeki bütün ülkelerde büyük huzursuzluk söz konusudur. Suriye’yi diğerlerinden ayıran içerisinde farklı etnik kökenleri barındırması ve Esed yönetiminin yapmış olduğu zulümdür. Batılı güçler bu ülkede yaşayan insanların refahı ve demokrasiye kavuşması için değil, gerek buradaki yer altı kaynakları gerekse de ülkemizin bölgede ki stratejik konumundan dolayı müdahale yapmaktadırlar.

2- Hendek Olayları:

Hendek olayları bölge halkının her açıdan olumsuz etkilenmiştir. Halk hendek olaylarına karşı çıkmıştır. Buradan çıkarılacak en büyük mesaj halkın devletine bağlı olduğu ve olaylara destek vermediğidir.

En iyi örnek olaylar sırasında göç etmek zorunda kalanların kendi etnik kökenlerini yoğunlukta olduğu Irak, İran ve Suriye’ye değil ülkemizin batısına göç etmiş olmalarıdır. Bölge halkı devlete bağlılığını hem hendek olaylarında hem de 15 Temmuz hain darbe girişinde sokağa çıkarak net bir şekilde göstermiştir.

3- Kayyum Atamaları:

Kayyum atanan tüm belediyeler yerine Hakkari üzerinden yorum yapmak daha doğru olur. Hakkari halkı hizmetin en iyisine laiktir. Ben aile olarak Belediyecilik kökünden geliyorum. Bir dönem ilimiz hizmetten yoksun kaldı. Fakat şimdi Sayın Valimiz ve atanmış Başkan vekilimiz Hakkari için ellerinden geleni fazlasını yapmaktadırlar. Alt yapı yollar ve içme suyu çalışmaları devam ediyor. Halk da yapılan hizmetlerden dolayı gayet memnundur. Sizin aracılığınızla da bir kez daha sayın valimiz Cüneyt Orhan Toprağa çok teşekkür ederim

4- Devletimiz ne yapmalı ( Taşeron):

Devletimiz bölge insanına karşı her daim şefkatli olmalıdır. Büyük yatırımlar yapılıyor. Devamının olması ve iş alanlarının kurulması gerekiyor. Hiçbir siyasetçi ve parti ile değil, direk halkla muhatap olmalıdır. Bu bağlamda bir şey daha söylemek istiyorum;

Devletimiz büyük ve güçlü bir devlettir. Dünyadaki tüm mazlumlara yardımcı olan milyonlarca Suriyeliyi misafir eden, Afrika ülkeleri başta olmak üzere bir çok devletlere yardımcı olan bir devlettir.

Böylesine merhametli ve duyarlı ola bir devletin sırf güvenlik soruşturmasından akrabalarının işlediği suçlardan dolayı görevden alınan Taşeron işçilerinin tekrar göreve almalarını arz ediyoruz. Yıllarca kamuya hizmet eden tek geçim kaynağı bir maaş olan bu insanlar ve aileleri büyük sıkıntı çekmektedirler.

Bu halk her fırsatta Sayın Cumhurbaşkanına sahip çıkmıştır. Bölge halkı Gerek referandumlarda gerek toplumsal olaylarda gerekse de ülkemiz için atmış oldukları her adımda Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında durmuştur.

Hem cumhurbaşkanımız ve hem doğu ve güneydoğu Anadoluların damadı olan sayın cumhur başkanımızdan, başta Hakkari’deki Taşeron işçileri sonrada bütün ülkemizdeki işçilerin göreve alınmasını bütün bölge halkın adına talep ediyorum. Hakkarihabertv.com

baskan-keskin-trt-kurdi-1.jpgbaskan-m-002.jpg

 

Bu haber toplam 6453 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Medine İpeği Şal25 Nisan 2024 Perşembe 08:52
  • Sintine Pompası25 Nisan 2024 Perşembe 08:47
  • Tek Gül Ne Anlama Gelir?25 Nisan 2024 Perşembe 08:45
  • TV Ünitesi Mobilyaları25 Nisan 2024 Perşembe 08:43
  • Sınır 'da imece usulü bağ çapalama mesaisi24 Nisan 2024 Çarşamba 13:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim