• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Müdür Gür'den 24 Kasım Mesajı

Müdür Gür'den 24 Kasım Mesajı
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesleğimin ilk yıllarımda okuduğum bir makalede ; “Hayatta en büyük şansınız küçükken iyi bir öğretmene rastlamış olmanızdır.” diyordu.Çok kıymetli olduğunu düşündüğüm bu cümlenin altını şu şekilde doldurmak istiyorum.Hiçbir başarı öyküsü yoktur ki, günün birinde bir öğretmenin eli değmemiş olsun.Hiçbir zafer hikâyesi yoktur ki, öğretmenlerin katkısı olmamış olsun.
 
Mimar Sinan'ın kubbelerinde yükselen ses senin sesindir öğretmenim. Al bayrağımızı dikmek için düşman surlarına tırmanan Ulubatlı Hasan senin eserindir. “Âlimlerin atının ayağından sıçrayan çamur, bizim için şereftir” diyen Yavuz Sultan Selim senin öğrencindir. “Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” diyen ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yolunda, eğitimcilere de önemli misyon yükleyen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, senin öğrencin ve senin eserindir.
 
Feğerli Meslektaşlarım, çocuklarımızı hayata hazırlarken aynı zamanda toplumun geleceğine yön verdiğimizi ve aydınlık yarınlarımıza sizlerin gayret ve çabalarıyla ulaşacağımızı göz ardı etmemeliyiz. Bizler biliyoruz ki cennet vatanımızı bir adım ileri taşıyan ve taşıyacak her kim var ise mutlaka bir öğretmenin atölyesinden geçmiştir ya da geçecektir.
 
Baş döndürücü bir hızla değişen ve gelişen dünyada bilgiye ulaşmak ve bilgiyi kullanmak yetmiyor. Bilgiyi üretmek de lazım. Bilgiyi siz üretemiyorsanız geleceğin dünyasında söz sahibi olamazsınız. Teknoloji, eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman sizler olacaksınız.  İşte bu yüzden, toplumun savrulmadan ilerleyebilmesinde eğitime ve eğitimciye büyük görevler düşmektedir. Değişen dünyada, eğitimin dinamik bir sürece dönüşmesiyle öğretmenlere duyulan ihtiyaç artmaktadır.
 
Hiçbir başarı kolay elde edilmez. Bir öğrencinin her anlamda iyi yetişmesi, yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Sabır ve azim, işte biz öğretmenlerin, zorluklar karşısındaki en önemli gücüdür. Bir insanı kurtarmak, bir âlemi kurtarmak kadar önemlidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir.
 
Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermemeliyiz; çünkü onlar, bu aziz milletin geleceğidir. Güçlü yarınlarımız, sizlerin yetiştirdiği evlatlarımızın omuzlarında yükselecektir.
 
Üstad Cemil MERİÇ: “En çok seven öğretmen, en çok sevilen öğretmendir,” der. Gönül kapısını açmadan başka kapıları açmak mümkün değildir. Gönül dünyasına giremediğimiz çocuğun beyninde yer edinemeyeceğimizin bilincinde olmalıyız. Tıpkı kelebeklerin ışığa koşması gibi çocuklarımız da sevgiye koşar. Bu yüzdendir ki öğretmenlik koşulsuz sevgidir, koşulsuz kabul mesleğidir.
 
İlmi, irfanı, görgüsü, manevi ağırlığı ve toplum liderliği ile anılan öğretmenlik, 15 Temmuz neslini yetiştiren, devletine karşı yürütülen tankın önüne gözünü kırpmadan yatabilen Sabri'leri, Ömer Halisdemir’leri, Eren Bülbülleri yetiştirendir. O makam, kimi zaman Şeyh Edebali ile kimi zaman Akşemsettin ile kimi zaman, Aybüke Yalçın'la özdeşleşmiş yüce bir makamdır.
 
Beşeriyet adına, içindeki öğretme heyecanını ve isteğini canlı tutarak, iyiliği ve sevgiyi yücelten, merhameti ve vicdanı hissettiren öğretmenim, öğretme aşkın, sevdan ve fedakârlık duygun daim olsun.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ahirete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anarken, mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarıma başarılı ve huzurlu bir meslek hayatı temenni ediyor, emekli olmuş öğretmenlerimize de hizmetleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum.Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLAL GÜR
Bu haber toplam 961 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim