• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Saldırıda hayatın kaybeden Ayhan toprağa verildi

Saldırıda hayatın kaybeden Ayhan toprağa verildi
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün akşam evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan 37 yaşındaki Murat Ayhan bugün törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün akşam evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan’ın 37 yaşındaki ağabeyi Murat Ayhan, törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dün akşam saatlerinde AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan ile ağabeyi Murat Ayhan, evlerine giderken kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda ağır yaralanan Murat Ayhan, yakınları tarafından Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmış, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Hakkâri’ye sevk edilmişti. Ağır yaralanan Ayhan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İstanbul'da olan ailesi sabah saatlerinde uçakla Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havaalanına indikten sonra, Murat Ayhan’ın cenazesi Yüksekova Devlet Hastanesi morgundan alınarak Esentepe Mahallesinde bulunan Akarsu Camisine getirildi. Burada yapılan törenin ardından Ayhan’ın cenazesi Akalan Mezarlığında son solculuğuna uğurlandı.

Mezarlıkta sinir krizleri geçiren aile fertleri, vatandaşlar tarafından sakinleştirilirken, kardeşleri ise “iki kalleşe kurban oldu” diye sitem ettiler.

Cenaze törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti milletvekilleri Zeki Aygün ve Kerim Yıldız, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel,

İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Belediye Başkan Vakili Cüneyt Epcim, Hakkari eski Milletvekili Abdullmuttalip Özbek,  Durankaya Belde Başkanı Fatih Keskin, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat. , kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayhan'ın cenazesi toprağa verildikten sonra heyet Akarsu Camisinde aileye başsağlığı diledi. Burada açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Dün hain terör örgütünün yapmış olduğu kalleşçe saldırıda Esendere Belde Başkanımızın abisini şehit vermiş vaziyetteyiz.

Bu kalleş saldırıyı hepimiz lanetliyoruz. Burada görmüş olduğumuz o yürekli Hakkari ve Yüksekovalı kardeşlerimiz tek yürek olmuş vaziyette; bu vatan için, bu bayrak için her biri tek tek can vermeye hazırdır. Bilsin ki terör örgütleriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.

Biz bu vatan için, bu bayrak için canımızı vermeye her zaman hazırız. Kalleş terör örgütüne karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. En önemlisi bu mücadeleyi yaparken valimiz, komutanlarımız, emniyetimiz, bütün güçlerimizle birlikte devletimiz ve milletimiz kararlıdır. Vatandaşımızın zor ve dar gününde devlet olarak yanındayız.

Ben bu kararlı duruş için bütün Hakkarili kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Onların bu yürekli duruşu bizleri güçlendiriyor. Bilsinler ki terör örgütlerinden bunların hesabı sorulacak ve kanları yerde kalmayacaktır. Sonuna kadar terör örgütlerine karşı mücadele edeceğiz.

Kıymetli başkanım burada ağabeyi yanındaydı. Terör örgütü hayatını kaybeden Murat Ayhan’ın yanına yanaşıp tekrardan silahla bir kez daha kurşunluyorlar, kalleşlikleri ve alçaklıkları her halinden belli olan terör örgütlerine karşı bu dik duruş, başkanımın dik duruşu gibidir” dedi.

AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ahyan ise "Onlarca kurşun sıktıktan sonra gelip kafasına sıkıyorlar, hem de kardeşinin yanında sıkıyorlar. Yere düşüyor, tekrar gelip kafasına sıkıyorlar. Vatan sağ olsun" diye konuştu.İHA

2-865.jpg

4-298.jpg

Bu haber toplam 6613 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim