• BIST 9885.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Şemdinli Üzümkıran'da görkemli iftar yemeği!

Şemdinli Üzümkıran'da görkemli iftar yemeği!
Hakkâri Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak, Şemdinli İlçesi’ne bağlı Üzümkıran Köyü’nde düzenlenen iftar programına katıldı.
Büyük bir coşkuyla karşılanan Vali Toprak, köydeki okul bahçesinde organize edilen programda kanaat önderleri, şehit aileleri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek birlikte iftarını açtı.
 
Daha sonra burada bir konuşma yapan Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, geçen sene göreve başladığının iki veya üçüncü gününde şu an bulunduğu Üzümkıran Köyü’nü ziyaret ettiğini anımsatarak, "Maalesef geliş sebebimiz iyi bir sebep değildi. İki kardeşimizi şehit vermiştik.
 
Onların cenaze merasimleri nedeniyle geçen sene daha iki günlük Valinizken buraya gelerek acınızı paylaşmıştım. O gün de gördüm ki burada yaşayan vatandaşlarımız devletine, milletine, bayrağına sonuna kadar bağlı. Kimin hangi amaçlar içerisinde olduğunu bilen ve ülkemizin, devletimizin, milletimizin bölünmesine asla müsaade etmeyecek kardeşlerimizden oluşmaktaydı.
 
Değişik vesilelerle de olsa bu köye gelerek sizlerle olma fırsatını buldum. Her geldiğimde gururla gördüm ki bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız bayrağına, devletine, milletine tamamıyla bağlı. Yalnızca ben değil devletimizin her kademesi İçişleri Bakanımızdan, Sayın Başbakanımıza, hatta Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar İlimizin bu bölgesindeki sizlerden oluşan vatansever kardeşlerimiz devletimizin her kademesinde büyük bir takdirle izleniyorlar.
 
Burası memleketimizin özel bölgelerinden bir tanesidir. Böyle özel bir noktada Allah’tan ki sizler gibi özel insanlar var. Bugüne kadar terör örgütüne kesinlikle geçit vermediniz. Allah hepinizden razı olsun. Bu birlik, beraberlik bugünkü iftar programında da kendisini gösterdi.
 
Ülkemizin yurtiçinde ve yurtdışında zorlu bir mücadele verdiği bu döneminde böyle hassas bir bölgede sizlerin birlik beraberlik içerisinde bayrağa, devlete ve millete bağlılığınız devletin Valisini, Kaymakamını, Komutanını, Generalini candan bir şekilde bağrınıza basmanız bize terör örgütüyle vermiş olduğumuz mücadele büyük güç vermektedir. Zaten en büyük gücümüzü de sizlerden almaktayız.
 
Korucularımızın da kahraman Mehmetçiğimizle beraber gerek kendi köylerinin korunması, gerek alanlarının kontrol edilmesi, gerekse de ülke topraklarımızın emniyet içerisinde olabilmesi için üs bölgelerindeki fedakâr çalışmalarını da büyük bir gururla izliyorum.
 
Allah hepsinden razı olsun. İleride tarih yazacak önemli bir süreçten geçiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kan dökülmesin hiçbir taraftan insanlar ölmesin düşüncesiyle bence yerinde bir iyi niyetle gerçekleştirilen çözüm sürecinin terör örgütü tarafından nasıl kullanıldığını gördünüz.
 
Nereye çekildiğini, memleketi nasıl talan ettiğini, insanlara nasıl zulmettiğini hepiniz, bilhassa bizim bölgemizde yaşayarak öğrendiniz.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin Valileri, kaymakamları, komutanları, doktorları, öğretmenleri, müdürleri "vatandaşlarımıza nasıl şefkat elimizle biraz daha hizmet sunabiliriz, vatandaşımızı nasıl biraz daha mutlu edebiliriz" diye gecesini gündüzüne katarken diğer tarafın çözüm sürecini kullanarak sizlere ne kadar zulmettiğini, ne kadar baskı oluşturduğuna şahit oldunuz.  Bunu sizler yaşadınız benim anlatmama gerek yok.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ndeki bütün kademelerinin tek bir amacı vardır. Memleket üzerinde yaşayan vatandaşlarımızı mutlu etmek, sağlıklı bir ortamda refah seviyelerini yükseltmektir.
 
Bizim tasamız, derdimiz "vatandaşlarımıza hizmeti daha iyi nasıl götürebiliriz, problemlerini kısa yoldan nasıl çözeriz" meselesidir. Başka bir derdimiz yoktur. Hepimiz bu toprakların aslî sahipleriyiz. Sizler ne kadar bu topraklarda yaşıyorsanız biz de bu topraklarda o kadar söz sahibiyiz. İstanbul, Edirne’de yaşayanlar ne kadar söz sahibi ise sizler de o kadar söz sahibisiniz.
 
Bu vatan hepimizin ortak yurdudur. Biz bunu Üzümkıran’da çok net şekilde görüyoruz. Biz bu birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece çok kısa bir sürede inşallah gündemimizdeki terör konusu kalkacak ve ülkemiz kimsenin inanamayacağı şekilde Avrupa ülkelerinin Amerika’nın dahî inanamayacağı şekilde jet hızıyla kalkınmasını tamamlayarak muasır medeniyetlerin üzerine çıkacaktır. Güzel bir havada ve hayırlı bir Ramazan akşamında sizlerle beraber olmak beni ziyadesiyle memnun ve mutlu etti.
 
Benim sizlerden ricam bu birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir bir zaman kaybetmeyelim. Hatta daha da artırarak yükseltelim. Böyle olduğu müddetçe hep beraber çok daha mutlu, çok daha refah seviyesi yüksek bir Türkiye’de yaşama imkânı bulacağız.
 
Ben on bir ayın sultanı olan Ramazan’ın sizlere, köyünüze, ülkemize ve dünyadaki bütün Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
 
İftar programına Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat TÜRKMAN, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan BAYKAL, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi KORKMAZ, kanaat önderleri, şehit aileleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Hakkarihabertv.com
semdinli-1-006.jpgsemdinli-2-001.jpgsemdinli-4-001.jpg
 
Bu haber toplam 3544 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Medine İpeği Şal25 Nisan 2024 Perşembe 08:52
  • Sintine Pompası25 Nisan 2024 Perşembe 08:47
  • Tek Gül Ne Anlama Gelir?25 Nisan 2024 Perşembe 08:45
  • TV Ünitesi Mobilyaları25 Nisan 2024 Perşembe 08:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim