• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Vali Akbıyık 'Eğitimin En Önemli Unsuru Öğretmendir'

Vali Akbıyık 'Eğitimin En Önemli Unsuru Öğretmendir'
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, eğitimin en önemli unsuru öğretmendir dedi.
Öğretmenler Günü münasebetiyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü kurum binası önünde,  Milli Eğitim Müdürü  Bilal Gür, kurum yöneticileri ve bir gurup öğretmen bir kortej ellerinde Atatürk Posteri, Türk Bayrağı ve "Başöğretmen Atatürk ve Yurdum Seni Yüceltmeye Andlar Olsun" pankartları ile törenin yapılacağı Valilik Binası önüne kadar yürüdüler.
 
Valilik Binası önünde salgın tedbirleri uygulanarak gerçekleştirilen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, protokol üyeleri ve temsili olarak öğretmen ve öğrenciler katıldı. Müdür Gür'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve akabinde  İstiklal Marşı okundu.
 
Vali İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret eden öğretmenler bir süre Vali Akbıyık ile sohbet ettiler. 24 Kasım Öğretmenler Günlerini kutladı ve değişik hediyeler takdim edip birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ardından Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa geçildi.
 
Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının akabinde, konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İlmi, irfanı, görgüsü, manevi ağırlığı ve toplum liderliği ile anılan öğretmenlik, 15 Temmuz neslini yetiştiren, devletine karşı yürütülen tankın önüne gözünü kırpmadan yatabilen Sabri'leri, Ömer Halisdemir’leri, Eren Bülbülleri yetiştirendir dedi.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Gür,"O makam, kimi zaman Şeyh Edebali ile kimi zaman Akşemsettin ile kimi zaman, Aybüke Yalçın'la özdeşleşmiş yüce bir makamdır. Beşeriyet adına, içindeki öğretme heyecanını ve isteğini canlı tutarak, iyiliği ve sevgiyi yücelten, merhameti ve vicdanı hissettiren öğretmenim, öğretme aşkın, sevdan ve fedakârlık duygun daim olsun. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum," şeklinde konuştu.

 
Vali İdris Akbıyık ise, Hakkari'de 70 bin öğrenci ve 4 bin 600 öğretmenimizle, ülkemizin en genç ve dinamik kadrosuna sahibiz dedi. Akbıyık," Hakkari'de ilk defa 19 öğrenci tıp fakültesini kazandı. 18 öğrencimiz mühendislik, 78 öğrencimiz öğretmenlik, 8 öğrencimiz de hukuk fakültelerine yerleşti. Bunun haricinde birçok öğrencimiz diğer bölümleri kazandı.
 
Bunu verilen emeklerin, birlikteliğin, gayretin sonucu olarak görüyoruz. Ülkeye faydalı, milli ve manevi değerlerine bağlı, dünyayı tanıyan, anlayan eğitimli bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.  İlimizi, eğitimde bir adım daha öteye çıkarma hedefimize ve bu saydığımız başarılara, tabi ki eğitim anlayışımızın en önemli unsuru olarak gördüğüm, siz değerli öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla ulaştık.
 
Hepinize gayretleriniz için teşekkür ederim. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görev uğruna şehit olmuş ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, sizlere başarılı ve huzurlu bir meslek hayatı temenni ediyor, öğretmenler gününüzü kutluyorum" dedi.
 
"Ben Bir Öğretmenim Çocuklar” şiirinin okunması, Mesleğe yeni başlamış öğretmenlerin yemin töreni, “Sanatkâr” adlı şiirin okunması, Öğretmenlerimiz” konulu video gösterimi, Biz Öğretmen Olmalıyız” adlı oratoryo, Kısa film gösterimi, Öğretmenler korosu ve Emekli Öğretmen Lütfü Keskin'e Hizmet Şeref Belgesi’nin verilmesi ile program sona erdi.
 
 Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa  Vali Yardımcıları Mustafa Emre Kılıç, Tevfik Kumbasar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Ali Aydın Torun,  Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, siyasi pariti temsilcileri, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Haber: Feyzullah Taş
 
 
Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim