• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Vali Akbıyık, engellilerle bir araya geldi

Vali Akbıyık, engellilerle bir araya geldi
Hakkari Valisi İdris Akbıyık,Hakkâri 3 aralık dünya engeliler günü etkinlikleri kapsamında Bedensel Engelliler Derneği üyeleri ve Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Tarafından “3 Aralık Dünya Engeliler Günü” etkinlikleri kapsamında Hakkari’deki engellilere yönelik kentin en büyük Alışveriş Merkezi olan (AHS)'de kahvaltı programı düzenledi.

Kahvaltıya, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Hakkâri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı İlhan Ertuş, Berçelan İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Mollaosmanoğlu ile çok sayıda engelli katıldı.

Engellilerle tek tek ilgilenen Vali Akbıyık, onlarla bir süre sohbet etti. Burada basın mensuplarına açkılamada buluna Vali Akbıyık, “3 Aralık Dünya Engeliler Günü” etkinlikleri kapsamında engeli kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte bir araya geldik dedi.

Vali Akbıyık,”Gerek özel eğitim gerek rehabilitsyon merkezlerinde, gerek kamu kurum ve kuruluşlarda dez avantajlı vatandaşlarımızın daha iyi ortamda hayıtın içinde normal bir vatandaş gibi her türlü işlerini görebilmeleri için istihdamda ve her yerde yer edinebilmeleri için elimizde gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencileri "Kanka Polis" de engellileri yalnız bırakmadı. Egelilerin arasında dolaşan kanka polis engellileri sevindirdi.

Vali ve beraberindekiler, kahvaltı programı sonrasında engellilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Hakkâri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ise, bir günün değil her günü engeliler günü olması gerektiğini söyledi.

Keskin,” Toplumun en dez avantajlı kesimin, yılın her anında hatırlanması ve  toplumun onların sorunlarına odaklanması gerekir. Bu vesile ile bizleri bugün unutmayan sayın valimiz başta olmak üzere Cumhuriyet Başsavcımız ve il milli eğitim müdürümüze teşekkür ederiz" dedi. Haber: Feyzullah Taş

3-aralik-engelliler-gunu-hakkari-1.jpg3-aralik-engelliler-gunu-hakkari-2.jpg3-aralik-engelliler-gunu-hakkari-3.jpg3-aralik-engelliler-gunu-hakkari-4.jpg

 

Bu haber toplam 8171 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim