• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Vali Toprak, halkla bayramlaştı

Vali Toprak, halkla bayramlaştı
Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan TOPRAK, Yüksekova ilçesini ziyaret ederek vatandaş ve güvenlik güçleriyle bayramlaştı.
Merkez İhsaniye Camii’nde kılınan bayram namazına Vali Toprak, Yüksekova Kaymakamı İbrahim ÇENET, Şemdinli Kaymakamı Murat ÖZTÜRK, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin TOKEL, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi KORKMAZ, İl Emniyet Müdürü Resul HOLOĞLU ve vatandaşlar katıldı. 
 
Bayram namazının ardından halkla bayramlaşan Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.  
 
Valimiz Sayın TOPRAK, "Yüksekovalı vatandaşlarımızın, Hakkârili vatandaşlarımızın ve Türkiye'de yaşayan tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bildiğiniz gibi bayramlar birlik,
 
beraberliğimizin manevî, millî değerlerimizin gündeme geldiği, kaynaşmanın arttığı, küskünlüklerin giderildiği ve kardeşlik duygularının kabardığı günlerdir. Allah'a şükürler olsun yine sağlık içerisinde vatandaşlarımızla beraber dinî bir bayramımıza daha kavuşmuş bulunuyoruz.
 
İnşallah bu bayramda küskünlüklerin giderilmesi, kardeşliklerin pekişmesi, ayrılıkların kaybolmasına vesile olur. Daha mutlu, daha güzel günlerin başlangıcı olur. Ben de burada Yüksekovalı kardeşlerimle beraber bayram namazını eda etmekten duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum.
 
Allah herkesin kestiği kurbanlıklarını kabul etsin, bundan sonra da huzur, mutluluk, sağlık içerisinde nice bayramlara kavuşmayı yüce Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. 
 
Daha sonra Şehit Emre Tepesi’ndeki güvenlik güçlerini ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı kutlayan Valimiz TOPRAK ardından beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.  
 
Tören öncesinde bir konuşma yapan Valimiz Sayın TOPRAK, "Sevgili Yüksekovalılar, kahraman Mehmetçiğimiz, kahraman polislerimiz ve korucularımız, çok kıymetli gazilerimiz, şehit ailelerimiz 3. Piyade Tümen Komutanlığı tarafından düzenlenen Kurban Bayramı bayramlaşma törenine hepiniz hoş geldiniz.
 
Ben öncelikle Tümen Komutanımız Metin TOKEL Paşamıza buradan teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Dinî bayramlarımızın en büyük özelliği olan birlik, beraberlik, yakınlaşma ve kardeşliği bu Tümen Komutanlığı içerisinde askerî birlik içerisinde gerçekleştirdiği için kendisini tekrar kutluyorum, teşekkür ediyorum.
 
Gördüğüm kadarıyla Yüksekovalı vatandaşlarımız, korucularımız, gazilerimiz, şehit ailelerimiz, subaylarımız, astsubaylarımız, eşleri, çocukları tam da bayramımızın ruhuna uygun şekilde biraradayız. Ben de sizlerle beraber Yüksekova’da bu güzel ortamda bulunmaktan duyduğum mutluluğu ve sevinci belirtmek istiyorum.
 
Allah’a şükürler olsun ki, sağlık içerisinde, dirlik, birlik içerisinde güçlü devletimizin ve bayrağımızın altında bir Kurban Bayramı’na daha erişmiş bulunuyoruz. Buradaki birlik ve beraberlik tablosu bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Şu anda gördüğüm kadarıyla asker, polis, sivil vatandaş hepimiz burada bir aradayız.
 
Kurban Bayramı’nı siz Yüksekovalı vatandaşlarımla birlikte geçirmekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum.  Sabah Merkez İhsaniye Camii’nde çok kıymetli Yüksekovalı vatandaşlarımızla da bayramlaşarak bir araya gelmiş olduk. Burada da bilhassa bu Mehmetçiğimizi, askerimizi, polisimizi, karşımızda böyle çakı gibi görmek bana gerçekten devletin temsilcisi olarak büyük bir gurur veriyor.
 
Ayrıca dün akşam geç saatlere kadar gelmesi planlanan Sayın İçişleri Bakanımız elde olmayan sebeplerle programını değiştirmek durumunda kaldı. Kendisinin selam, saygı ve sevgilerini de bu vesileyle ilinizin Valisi olarak ben sizlere iletmek istiyorum.
 
Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU hepinizin Kurban Bayramı’nı ayrı ayrı kutluyor. İnşallah en kısa zamanda da gerçekleşmeyen bayram programını başka bir vesileyle telafi edecektir.
 
Kurban Bayramı yardımlaşmanın da ön plana çıktığı imkânsızlıklar sebebiyle sıkıntı içerisinde fakruzaruret içerisinde olan vatandaşlarımıza sadece devletimizin değil vatandaşlarımızın da kesmiş oldukları kurbanlıkları ayırdıkları paylarla akrabalarına ve komşularına da ikram edecekler, davetlerde bulunacaklar ve böylece birlik ve beraberliğimiz daha da pekişerek devam edecektir.
 
Şunu da yine mutlulukla ifade etmek istiyorum ki, istenmeyen durumlar olmakla birlikte geçen senenin sonunda ve bu senenin başında bu memleketimizin güzel köşesinde yaşanmış olan sıkıntıların atlatılmış olduğunu, vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerimizin çok daha rahatlamış olduğunu, daha rahat hareket edebildiklerini, birbirleriyle çok daha güzel şekilde kaynaştıklarını görüyoruz.
 
Huzurun bu güzel Yüksekova’ya sinmiş olduğunu görmek beni çok mutlu etmektedir. Allah’tan niyaz ediyorum ki, bu birlik ve beraberliğimiz, bütünlüğümüz, kardeşliğimiz asker, polis demeden sivil demeden güçlenerek devam etsin. Ayrıca kendisi bir, bir buçuk ay bir süredir herhalde burada görev yapıyor,
 
Sayın Tümen Komutanımız. Vatandaşlarımıza, bilhassa Yüksekova’da yaşayan vatandaşlarımıza kapısını sonuna kadar açtığını, onlarla sık sık görüşmek istediğini, hatta mümkün olduğunda - ki en kısa zamanda inşallah mümkün olacak- resmî üniformalı subay, astsubay ve askerlerini de Yüksekova sokaklarında dolaştırmak istediğini de ayrı bir kıvanç ve onurla izliyorum.
 
Gerçekten bu kadar üstün niyetli, muhabere konusunda bu kadar cesur, atılgan ve kararlı bir komutanımızın Yüksekova ve Hakkâri’deki sivil vatandaşlarımızla bu kadar haşır neşir olmak istemesini, bu kadar yakın olmasını büyük bir takdirle ben de izliyorum, devletimiz de izliyor. Bu da bizim için bir şanstır. Bu vesileyle de kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
 
İnşallah bugün olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da huzur, sağlık, mutluluk, afiyet içerisinde bu güzel bayramları hep birlikte ifa ederiz.
 
Daha güçlenerek, daha güçlü bir Türkiye olarak, daha güçlü bir millet olarak dünyadaki yerimizi de almış oluruz. Ben bu duygularla hepinizin bayramını tekrar kutluyorum, hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" şeklinde konuştu. 
 
Daha sonra ValiTOPRAK, eşi Funda TOPRAK Hanımefendi, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin TOKEL, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi KORKMAZ, İl Emniyet Müdürü Resul HOLOĞLU ve eşi Nurşen HOLOĞLU ile birlikte asker, polis, köy korucusu ve vatandaşların bayramını kutlayarak çocuklara oyuncak ve bayram harçlığı dağıttı.  
Bu haber toplam 4471 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yüksekova'da TRSM binası yıktırıldı18 Nisan 2024 Perşembe 16:15
  • Yüksekova yoluna inen kayalar temizleniyor18 Nisan 2024 Perşembe 13:43
  • Doski Vadisi’nde karla mücadele18 Nisan 2024 Perşembe 08:58
  • Yüksekova’nın ovası göle döndü15 Nisan 2024 Pazartesi 16:06
  • Yüksekova Yolunda kaza 9 yarali14 Nisan 2024 Pazar 17:09
  • Kardelen ve çiğdemler Yüksekova'da çiçek açtı13 Nisan 2024 Cumartesi 09:08
  • Yüksekova'da işyerleri sular altında12 Nisan 2024 Cuma 10:50
  • Vali Çelik'ten "Öğrencilere İstanbul gezisi sözü"07 Nisan 2024 Pazar 22:02
  • Yüksekov'da 29 kişi gözaltına alındı03 Nisan 2024 Çarşamba 14:20
  • Yüksekova'da Dem Parti kazandı31 Mart 2024 Pazar 22:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim