• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Vali Toprak'tan 15 temmuz mesajı!

Vali Toprak'tan 15 temmuz mesajı!
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
     “Gün, iradeye sahip çıkma günüdür” şuuruyla meydanları darbecilere teslim etmeyen herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün tüm Türkiye’de coşkuyla ve gururla söylenen özgürlük türkülerinin asıl bestekârı olan Milletimizin şeref madalyalarını arşa yükselttiği gündür.
 
Bugün, ecdadımızın asil kanlarıyla kazanılan bu toprakların bir karışını dahi hainlere teslim etmeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olmanın haklı gururunu yaşadığımız gündür.
 
15 Temmuz gecesi sokaklarda Sünni-Alevi yoktu, Türk-Kürt yoktu, o gece vahşet dolu meydanlarda sağcı-solcu, iktidar-muhalefet yoktu. Çanakkale’deki Seyit Onbaşı’nın, Erzurum’daki Nene Hatun’un, Maraş’taki Sütçü İmam’ın torunları vardı. İstiklal Harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş; iradesini, özgürlüğünü bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vardı.
 
Milletimiz, bin yıl önce Malazgirt’te ‘Vatan’ diye kabul ettiği bu coğrafyayı sadece yaşam alanı olarak görmediğini, özellikle istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu Ülkeye göz koyanlara karşı, 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ul Amare’de ve Dumlupınar’da verilen cevap ne olduysa 15 Temmuz akşamı verilen cevap da aynısı olmuştur.
 
Ülkemiz, her zaman olduğu gibi 15 Temmuz sonrasında da 2023 hedeflerine savunma sanayiinde çığır açacak olan projelerle kaldığı yerden devam edecektir. İşte bunu bilen dış güçler, her fırsatta yolumuza taş koymaya çalışmaktadır. Kendi gücünü yetiremeyenler içlerimize soktukları ihanet çetelerini harekete geçirme çabasındadır.
 
Bu darbe girişimi sadece Milletimize, Hükümetimize, Meclisimize değil; başarılarıyla asırlardır tüm dünyayı kendine hayran bırakan Türk Silahlı Kuvvetlerimize de yapılmıştır.  Ancak şu unutulmamalıdır ki; Türk Silahlı Kuvvetleri ile Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir ve şanlı isimlerine leke sürülmesine asla müsaade edilmeyecektir. Bunun içindir ki; 15 Temmuzda Milletimiz ve Ordumuz, içindeki asker elbisesi giymiş teröristleri de temizlemiş bulunmaktadır.
 
“Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar taşlar; o rükû olmasa dünyada eğilmez başlar” diyen Mehmet Akif Milletimizin hiçbir güç ve kuvvet karşısında yılmayacağını, adına özgürlük denilen kavramın nasıl da damarlarda hissedildiğini, yalnızca iki satırla gözler önüne sermiştir.
 
Hain darbe girişiminde; genç-yaşlı, kadın-erkek demeden sokaklara dökülen yüce Milletimizin elinde ne vardı? Tank mı, top mu, uçak mı, tüfek mi? Yalnızca şanlı Bayrağımızın gölgesinde yeşeren imanı vardı. Ne diyor Şair; ‘İmansız olan yürek, sinede paslı bir yüktür.’ Dünyanın en modern silahlarına galebe çalan Milletimizin iman dolu yürekleri sayesinde hür irademizi elimizde tutuyoruz.
 
Devletimiz; kendisine silah çekenlere, vatandaşına kurşun sıkanlara, vatandaşının üstüne tankla yürüyenlere, F16’larla bomba yağdıranlara hak ettikleri cezayı vermiştir, vermeye de devam edecektir. Hz. Ali de demiyor mu “Şahsınıza yapılan kötülüğü affedin, ancak Milletinize yapılanı asla affetmeyin.” Bizlere düşen görev, sizlerin meydanlarda sürdürdüğü demokrasi direnişinin gereğini harfiyen yerine getirmektir.
 
Hangi millet ki; kendisine ‘Geri dön’ çağrısı yapana ‘Bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz’ cevabını vermiştir? Hangi düşman ki bu cevabı verebilene zincir vurmaya cüret edebilmiştir? Türk Milleti bağımsızdır, bağımsız kalacaktır. Gök kubbede Bayrağımız ve ezanımız hep var olacaktır.
 
Türkiye terör örgütleri vasıtasıyla önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak yoluna devam ederken, üstesinden geldiği her saldırıdan zayıflayarak değil daha da güçlenerek çıkmaktadır. Bugünkü Türkiye 15 Temmuz öncesi Türkiye’den daha güçlüdür. Çünkü içimizde bizi zayıflatan, gelişmemize engel olan hastalıklar bir bir yok edilmektedir. Bu sebeple yarınki Türkiye’de bugünden daha güçlü olacaktır.
‘Vatan’ olarak benimsediğimiz bu topraklarda Bayrağımızı indirmeden, ezanımızı dindirmeden daima var olacağız inşallah.
 
Ülkemiz üzerinde yapılan planları Çanakkale’de ve tüm Anadolu’da yerle yeksan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; Atasının izinden giderek hain oyunları bir kez daha bozan 15 Temmuz’un kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi minnetle yâd ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.  
Bu haber toplam 1062 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim