• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

VEDAŞ: Ar-Ge Projesini Hakkari 'de hayata geçirildi

VEDAŞ: Ar-Ge Projesini Hakkari 'de hayata geçirildi
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) Ar-Ge Projesini Hakkari 'de hayata geçirildi

Hakkari VEDAŞ tarafından yapılan açıklamada," Şirketimiz Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ); tüketicilerine daha iyi hizmet sunmak, arıza kaynaklı kesintileri minimize etmek, kayıp ve kaçak elektrik kullanımının önüne geçerek enerji kalitesini artırmak amacıyla geliştirdiği PLC Sayaç Ar-Ge Projesini; Van, Muş ve Bitlis illerinden sonra Hakkari genelinde de de uygulamaya soktu.

Bu kapsamda sayaçların aboneden uzaklaştırılması, uzaktan izlenmesi ve kontrolü ve abone bağlantı hatlarının tamamen yenilenmesi hedeflenmiştir.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nınyüksek kayıp ve kaçak oranı olan bölgelerde teknoloji tabanlıönleyici çalışmaların yapılmasına yönelik karar almasından sonra  harekete geçmek zorunda kalan Şirketimiz, PLC Sayaç Ar-Ge projesini Bakanlık ve EPDK onayı ve talimatıyla  pilot bölgede alınan başarılı sonuçlar sonrasında hizmet bölgesi genelinde Ar-Ge Projesiniyayma kararı almıştır.

Bu bağlamda kayıp kaçak oranı yüksek olan  diğer dağıtım Şirketlerinde de çalışmalar EPDK ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığının bilgisi ve talimatları doğrultusunda hayata geçirilmiş ve geçirilmektedir.

PLC Sayaç Ar-Ge Projesinin tamamlandığı bölgelerde; voltaj düşüklüğü, trafo yanması, gerilim dalgalanması gibi kaçak elektrik kullanımının yoğun olduğu bölgelere has kronik sorunlar çözüme kavuşmuştur.

Ayrıca kaçak elektrik kullanımı nedeniyle sistemde oluşan aşırı yük Ar-Ge projesi sonrasında düştüğü için yüksek maliyetlerle hayata geçirdiğimiz işletme ve yatırım projelerimizin de ömrü uzamı ve şebekemiz her türlü ihtiyacı karşılayacak duruma gelmiştir.

Aynı zamanda uzaktan şebekenin ve abonenin izlenmesi sağlanmış olup, bu sayede şebekede yük dengelenmesi, şebekede oluşan kesintilerin sayı ve süresinin tespiti, uzaktan endeks okunması, faturalama yapılması sağlanmış bu da ülke ekonomisine ciddi ekonomik katkılar sunmuştur.

Gerek Bakanlığımızın aldığı kararlar gerekse de Şirketimizin vizyon ve misyonu doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Ar-Ge Projemizi Hakkari ilimizde de hayata geçirerek halkımıza daha kaliteli enerjiyi kesintisiz bir şekilde sunacağımızı değerli kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim