• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ateş emrini verenler görevden alınsın

Ateş emrini verenler görevden alınsın
HDP, "Lice'de askerlere ateş açılması emrini veren yetkililer hakkında derhal soruşturma açılmalı, bu kişiler görevlerinden uzaklaştırılmalıdır" dedi.

HDP, "Lice'de askerlere, halkın üzerine rastgele çapraz ateş açılması emrini veren sivil ve asker yetkililer hakkında derhal soruşturma açılmalı, bu kişiler görevlerinden uzaklaştırılmalıdır. AKP Hükümeti'ne bir kez daha sesleniyoruz: Oyalamayı bırakın, somut adımlar atın" açıklamasında bulundu.

HDP, Lice'de 2 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde kalekol inşaatına karşı bir süreden beri protesto eyleminde bulunan halka karşı askerlerin dün gerçekleştirdiği saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Ak Parti'nin bir buçuk yıldır süren çatışmasızlık ortamını, eski karakolları tahkim etme, yeni karakollar ve askeri amaçlı baraj yapımlarını hızlandırma fırsatı olarak değerlendirdiği belirtilen açıklamada, "AKP iktidarının, demokratik bir çözüm, barış ve eşitlik konularında güven vermediği bir kez daha görüldü.Halkın karakol-kalekollara karşı haklı, insani ve demokratik tepkileri iktidarı bu yanlış uygulamalardan vazgeçirmiyor. 

AKP, Kürt halkına bir kez daha çatışma ve teslimiyet dayatıyor. Karakol-kalekol yapımlarına karşı çıkan halka saldırmak çözüm ve demokratikleşme politikası olamaz.Başbakan Erdoğan'ın B ve C planlarının ne olduğu bir kez daha görülmüştür: Özgürlük ve demokrasi taleplerini kırmak, seçim döneminde zaman kazanmak için oyalamak, "en az ve en geç ver' politikasını sürdürmek. İşte Lice'de yaşanan bu son saldırının Amed'teki AKP Çalıştayı'ndan sonra gerçekleşmesi de tesadüf değildir.

Bu çalıştayla, çözüm için hızla adımlar atmak yerine, halkın tepkilerini bastırmak için siyasal meşruiyet yaratılmaya çalışılıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar Kürt halkı ve demokrasi güçlerinin oyalanması hedefleniyor" denildi.

Ak Parti'nin bu tutumunun, demokratik siyasal çözüm isteyen ve bunun için mücadele eden ve zemin yaratan herkesin samimi yaklaşımlarını istismar edilmesi anlamına geldiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:"Demokratik siyasal çözüm için sunulan politik önerileri, zemin ve fırsatları elinin tersiyle iten Başbakan Erdoğan ve siyasi iktidar, büyük bir tarihsel hatayı sürdürüyor.

Alevi Çalıştayları'ndan bildiğimiz oyalama taktiği, Kürt halkına karşı da kullanılmak isteniyor. Siyasi iktidar bilmelidir ki, bu oyalama politikaları, her tarafı idare etmeye çalışan bu taktikler sürdürülebilir değildir. Türkiye demokrasi ve barış güçleri bu tutumlar karşısında her zamankinden daha kararlı bir politik ve demokratik mücadeleyi sürdürecektir. Oyalama politikalarına boyun eğmeyecek, devletin AKPeliyle uyguladığı bu çözümsüzlük politikasını boşa çıkaracaktır.

Lice'de askerlere, halkın üzerine rastgele çapraz ateş açılması emrini veren sivil ve asker yetkililer hakkında derhal soruşturma açılmalı, bu kişiler görevlerinden uzaklaştırılmalıdır. AKP Hükümeti'ne bir kez daha sesleniyoruz: Oyalamayı bırakın, somut adımlar atın." basından

Bu haber toplam 6113 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim