Hakkari’de arı kovanlarının içinden 91,1 kilo uyuşturucu çıktı
Kaynak:Necmi Ertuş
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde uyuşturucu madde ticareti ve sevkiyatının önlenmesine yönelik yürütülen çalışma kapsamında, arı kovanlarının içerisine gizlenmiş yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yaklaşık bir ay boyunca fiziki ve teknik takip gerçekleştirdi.
Yürütülen takip çalışmaları sonucunda şüpheli bir TIR ekipler tarafından durduruldu. Araçta yapılan detaylı aramada, canlı arıların bulunduğu arı kovanlarının içerisindeki peteklerin arasına gizlenmiş uyuşturucu maddeler tespit edildi.
Aramalarda 85,9 kilogram skunk ve 5,2 kilogram toz esrar olmak üzere toplam 91,1 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Hakkâri Valiliği açıklamasında, uyuşturucu madde ticareti ve sevkiyatına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtilerek, suçluların kullandığı farklı saklama ve sevkiyat yöntemlerinin titiz çalışmalar sonucunda ortaya çıkarıldığı ifade edildi.