• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Başarının Adı, Seyyit Taha İmam Hatip Ortaokulu…

Murat Taş

Seyyit Taha, Osmanlılar zamanında Anadolu’da yaşayan evliyanın en büyüklerinden. İnsanları Hakka davet eden, onlara doğru yolu gösterip hakiki saadete kavuşturan ve kendilerine “Silsile-i aliyye” denilen büyük âlim ve velilerin otuz birincisidir. 

Abdülkâdir-i Geylânî hazretlerinin on birinci torunudur. Yani Peygamber efendimizin soyundan olup, seyyiddir.
Hakkâri Seyyit Taha İmam Hatip Ortaokulu adını bu büyük alim,  büyük zattan alarak ilimizde eğitim vermekte.
Okulun amacı ve hedefi, Çağın gereklerine uygun, bilgiyle donanmış, kendisine ve topluma yararlı bireyler yetiştirmektir.

Öğrencileri yetenekleri doğrultusunda, üst eğitim kurumlarına hazırlamak, onlara maddi ve manevi kültürel değerleri öğretmektir.

Hakkâri’de herkes tarafından sevilen deneyimli, genç ve çalışkan Hakkâri Seyyit Taha İmam Hatip Ortaokulu okul müdürü Necdet Tanyürek’in yaptığı ve deneyimli eğitim kadrosuyla başarıdan başarıya koşan bu güzide okulumuz, her sene LGS Liselere geçiş sınavında büyük başarılar sağlayarak, her kesimin takdirini kazanmıştır.
Bu güzide okulumuz, eğitiminin yanında yaptığı sosyal, kültürel ve spor etkinliğiyle de adından söz ettiren bir okulumuz. 

Seyyit Taha İmam Hatip Orta Okulu,  beşincisini düzenleyerek olimpiyatları geleneksel hale getirerek, gerek öğrencilerinin kendilerini kanıtlamak gerekse eğitim seviyelerini belirlemek için düzenledikleri bu anlamlı etkinlikle okul öğrencileri ve veliler güzel ve eğlenceli vakitler geçirmesine vesile oldular. 

Olimpiyatların bir diğer hedefi ise, okul öğrencilerin başarılı okullarını tanıtmak ve teşvik etmektir. Bunun yanında 4.sınıflara il geneli sınav yaptırıyorlar.

Her yıl katılım oldukça fazla olduğu. Bu yıl ise yaklaşık ikiyüz 4.sınıf öğrencisi sınav heyecanı yaşadı. 
Velilerde ise, okul bahçesinde bu heyecana ortak oldukları gibi verdikleri bu destekle öğrencilere de ilham kaynağı oldular. 

Okul yönetimi tarafından sınava katılan öğrencilere ikramlar ve çeşitli hediyeler verilerek, başarılı olan öğrencilere ise, çeşitli ödüller verildi. Gerek misafirler olsun, gerekse velilere okul bahçesinde kek ve çay ikramı yapıldı.
Dereceye giren öğrencilere başarılarından dolayı tebrik eden okul yönetimi, ayrıca kurduğu sosyal medya aracılığıyla öğrencilerini bu başarısını ülkenin her kesimine ulaştırarak okulun başarısı ve tanıtımı yapıldı.

İl Valimiz Sayın İdris Akbıyık, başarılı okul yönetimi ve öğrencilerini kendi makamında ağırlayarak dereceye girenler ödüllendirmiştir.  Bu yıl da aynı şekilde bayramdan sonra böyle bir tören düzenlenecektir. Ayrıca olimpiyatta ilk 10. giren okulumuza kayıt yaptıranlara 1000₺ ekstra ödül verilecektir.

Türkçe-Matematik-Fen Olimpiyatlarına, en büyük maddi ve manevi desteği sağlayan. Sayın Valimiz İdris Akbıyık’a İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Gür’e verdikleri desteği de unutmamak gerekir.

Burada en büyük ödülü hak eden başta Okul Müdürü Necdet Tanyürek ve onun çalışma arkadaşlarıdır. 
Seyyit Taha İmam Hatip Orta Okulunun ilimizde başarıdan başarıya koştuğu, bu başarıyı her sene üstüne ekleyerek ilimizin gururu olan bu güzide okulumuzun değerli yöneticilerine ve öğrencilerine sonsuz şükran ve teşekkürlerimiz sunmak en büyük görevimdir.

Seyyit Taha İmam Hatip Orta Okulu, ilimizde eğitimin geçen her seneden daha iyi gittiğinin bir örneğidir. İlimizde her okulumuz, her okul yönetimi çok başarılıdır. Hakkâri’deki eğitime katkı sunanlar, destek sağlayanlar her kimse, bizim gözümüzde ve gönlümüzde bir kahramandır.

0fd92221-d5ab-4e8f-8de3-ded5e5a1b1a4.jpg3e0714c5-9118-4247-ade2-2e41b2ff23f6.jpg29be673b-f023-44c9-b79d-af7acead14af.jpg

Bu yazı toplam 3526 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim