• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

BİR KELAM İKRA

İbrahim AÇAR (eğitimci)

Ne yazacağını bilememek ama kendini yazmak zorunda hissetmek başka bir duygudur.Müziğim açık ve arkadan gelen fon müziği eşliğinde yazmaya çalışıyorum, iyi geliyor.Dinlediğiniz müzik tarzı yaşamınızı yansıtır. Çok anlamsız da gelse birkaç satır, dinlediğiniz müzik sayesinde anlam kazanabilmektedir.

Aslında şuana kadar yazdığım satırların elle tutulur hiçbir yanı yok. Aslında elle tutulur bir yanının olmaması da bir anlatım şekli olsa gerek. Herkes bu tür boşluklara düşmüştür. Kendini yalnız hissettiği ve her şeyin anlamsız geldiği birkaç an mevcuttur. Bu anlarda da anlam aramak cüretinde bulunulmalıdır. Demek bu da yaşanmalı! Demeli.

Hayat uzun, yaşanacak daha çok olay var. Üzülmemeli, yaşam bir döngüdür, elbette başa alacaktır. Karmaşık bir o kadar bulanık günün, gecen olacaktır. Hiç anlam veremeyeceksin. İçin sıkılacak ama anlayamayacaksın. Nedeni nedir bilemeyeceksin.

Dönüp dolaşıp bu yazıyı okuyacaksın, hiç anlamadığın sırf ezgisi hoşuna gittiği için dinlediğin müzik gibi. Müzik evrenseldir, bence yazı da evrenseldir. Herkes okuduğundan başka anlamlar çıkarabilir. Her okuduğunda yeni anlamlar kazanabilir.

Hareketli müzikte anlamsız gelebilir, duygusal müzikte ise anlam kazanabilir. Yazı böyle bir şey! Uzun bir yazı sana hiç hitap etmeyebilir, ancak içerisinden bir kelime seni anlatıyor olabilir, o kelime sen olabilirsin. Unutma o kelime sen olabilirsin. İki kelamı es geçme, dur, oku ve gerekiyorsa dinle, dinlet! Vallahi o kelime sen olabilirsin. Birileri seni anlatıyor olabilir, birileri sana bir şeyler anlatmak istiyor olabilir.

Bu kadar duyarsız olamazsın. Çünkü ben, biz vs. senin öyle olmadığını biliyoruz. Sen oku, okut, dinle ve dinlet! Biliyorum olaya ilk kendinden başlayacaksın. Okullarda panolara asılan ancak kimsenin önemsemeden yanından teğet geçtiği dipnotlar gibi yalnız bırakmayacaksın o kelamları.

Çünkü sen bunu yapmazsın. Terimlere sahip çık, kelimelere sahip çık, anlamını bil ve öyle konuş. Müzik dinle müzik eşliğinde eğlen ama düşünmeyi bırakma. Bir şeyler anlamsız geliyorsa müzik eşliğinde oku, anlamazsan müzik tarzını değiştir. Belki yazan bunu farklı bir müzik tarzı eşliğinde yazmıştır, onunla şartları eşitle ve o yazıya sahip çık çünkü bir kelimesi sen olabilirsin, ellerinden tutabilir ve seni o anki karmaşadan çıkarabilir.

Bir kelime hayatını değiştirebilir. Yapma dersin ve yapmayarak büyük bir zararın eşiğinden seni döndürebilir. Kelimeler o an sihir kazanabilir. Sözcükler değerlidir, sen yeter ki değerini bil. Bildiklerini yazıya dök, kimse okumasa da yazıya dök. Sen okuyorsun ya bu yeterlidir. Aklına bir şeyler gelmese de SAKİN OL diye yazıp kâğıdı kıvırıp atabilirsin. Belki seni anlatan kelime budur.

Hayatının anlamı bu kavramdadır. Ya da başka bir kavramdadır. O kavramı sen bulacaksın. En güzel kavram sabrettir. Bence sabret. Ayhan'ın deyişiyle olacak olmakta olan ya da Yaşar gibi üç nokta koy hayata …. Akıp gitsin hayat. Elif'in yaptığı gibi işi duaya dökebilirsin. Hiç bir şey yapamazsan Ali gibi sessiz kal hayata o bir çözümünü bulacaktır. Sen merak etme!

(İkra=Arapça oku demektir.)

 

Bu yazı toplam 10983 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim