Hakan Taş
Bir Vali'de fazlası
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin İçişleri Bakanlığına atanması ılımlı ve olumlu karşılandı. Sosyal medyada en çok takip edilen ve beğenilen dört vali dikkat çekiyor.
Bunlar; Erzincan Valisi Hamza Gündoğdu, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Hakkari Valisi Ali Çelik’tir. İçişleri Bakanlığına terfi edilen eski Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’de bu kategorideydi.
Sokakta karşılaştığım bir çok kişi hep aynı soruyu soruyor; “Valimiz Ali Çelik de bakan olacak mı?”.. Doğrusunu isterseniz tecrübesi, bilgi birikimi, donanımı ve üretkenliğiyle BAKAN olmaya layık bir kapasite sahibidir sayın valimiz. Adaleti pusula, milleti yol arkadaşı bilen, görev yaptığı şehirde güven ve huzur kazandıran, kapısı halka açık, vicdanı memleket kadar geniş, iyilikleri çoğaltan bir valimiz var.
Sorumluluk taşıyan bir vali şehrin kaderine yön verir. Devleti temsil ederken tevazuyu elden bırakmayan, başarısı dürüstlüğünde, kararlılığında ve millet sevgisindedir. Vatandaşı kabul ederken ön soruşturma geçirtip, “Yok bu bizden değildir, bunun yakın akrabası teröre bulaşmış” anlayışıyla değil, herkesi eşit kabul ederek görüşme sağlıyor.
Hayatları boyunca ilk kez vali makamını gören yüzlerce insana tanıklık ettim. Sayın valimizin ne yaptığını Ankara’da görüyor ve biliyor ki görev süresi uzatıldı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı gibi önemli görevlerde de bulunmuştur.
42 yıllık gazetecilik deneyimim diyor ki Valimiz Ali Çelik’i Emniyet Genel Müdürü olarak atanabilir. Önceki dönemlerde de Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğüne atanmışlardı. Sayın valimizin de bildiği ve başarılı olduğu saygın bir kurumun adıdır.
Her göreve ve her makama layık olan Sayın Valimizi ilerde çok iyi yerlerde görebileceğimizi umut ediyorum. Çünkü kendisinde müthiş bir enerji ve hizmet aşkı var. Kısa bir süre önce Kovid oldu ve yatağa düştü. “Hasta olmaya vaktim yok” diyerek damarındaki serumu çıkartıp kırsal kesimdeki vatandaşın ayağına gitti.
Hakkari Valisinin büyük bir makama terfi edilmesi Hakkari’nin gurur kaynağı olur. Zaten alternatif yolumuz yok. Ama öyle bir durumda Ankara’ya açılan duble bir yolumuz açılmış olur. Çünkü Sayın Çelik vefalıdır. Şuan Hakkari Valisi olsa da daha önce görev yaptığı il ve ilçelerle diyaloğu devam etmektedir.
Hadi hayırlısı…