• BIST 9539.34
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

BU CİHANDA”DR.CİHAN”!

Murat Taş

Özel Hastane ve poliklinik olmayan tek il Hakkâri’dir. İhtiyaca tam olarak cevap vermese de beş yıldızlı bir Devlet hastanemiz mevcuttur. 

Türkiye’nin çoğu hastanelerine gittim, ülkemizin çeşitli hastanelerinde çalışan çok iyi hekimlerimiz var.  Hastanelerimiz hijyenik bakımın da Avrupa standartlarında, Hakkâri Devlet Hastanesi ise gerek temizlik gerekse personel bakımında çok ileride. 

Batı hastanelerini aratmayacak durumda. Her ne kadar bazı branşlardaki doktor eksikliği ve malzeme eksikliği olsa da hastanemiz iyi durumda.

Devlet hastanemizde tecrübeli ve deneyimli doktorlarımız var. Yukarda belirtiğim gibi bazı branşlarda doktor sıkıntısı var. Hakkâri Devlet Hastanesinde görev yapan deneyimli ve tecrübeli doktorlarımız sayesinde hastalarımız artık dışa bağlı kalmıyor.

Sağlık Müdürü, Hastane Başhekimi, Doktorlar, Hemşireler yani Hakkâri Devlet Hastanesinde görev yapan ve görevini en iyi şekilde ve layıkıyla yapan tüm hastane personelini yürekten kutluyorum. ALLAH Hepsinden razı olsun. Onlar bu yaşanan pandemi sürecinde  büyük emekler verdiler. 

Buradan bir doktorumuzdan söz etmek isterim. Tekrar dile getirmek isterim ki Devlet hastanesinde görev yapan her doktorumuz bizim için çok değerlidir.

Tıpta ileri derecede uzmanlık isteyen Gastroenteroloji zor ve meşakkatli bir daldır. Bu dalda görev yapan doktorlarımızın görevi çok zordur. Beyinden sonra bağırsaklar ve mide ikinci beyin olarak tıpta geçer. Bağırsak ve midenin ana bilim dalı Gastroenteroloji dalıdır.
Onun için tıpta Gastroenteroloji çok önemlidir.
Bu dalda görevini layıkıyla yapan, hasta ve hasta sahiplerinin sevgi ve saygısını kazanan Uzman Doktor Cihan Özentürk’ten birazcık ta bahsetmek isterim. 

2-796.jpgGerçi onun hakkında çok konuşmak isterdim. Sabaha kadarda bahsetsem yetmez.

Hakkâri Devlet Hastanesi Gastroenteroloji bölümünde görev yapan Uzman Dr. Cihan Özentürk, 1979 Yozgat ilinde dünyaya geldi, aslen Adana’lı olan Özentürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2004 yılında mezun oldu.

Tıpta uzmanlığını On Dokuz Mayıs Üniversitesinde 2010 yılında tamamladı. 2019 da ikinci uzmanlığını S.B.Ü Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı

. Ankara, Adana, Erzurum illerinde iç hastalıkları branşında da görev aldı. 2020 Tarihinde Hakkâri Devlet Hastanesinde göreve başladı. 

 

Göreve başladığı ilk gönden yaptığı hizmetler ve hastalarına göstermiş olduğu sıcak ve samimi sohbetleri ve hastaları ile yakından ilgilenmesi ile isminden söz ettiren ve bu konuda bütün Hakkâri ve bölgenin takdirini kazan Dr.Özentürk, Hakkâri’de herkesin gönlünde taht kurmuştur.

Sabah sekizde görevine başlayan öğlen mesaisine kadar yüzlerce hastaya endoskopi ve kolonoskopi yapan öğlen ara vermeden poliklinik liginde Hakkâri ve ilçelerden gelen hastalara akşama kadar onların dertlerini ve sıkıntılarını dinleyen doktor Cihan Özentürk akşam geç saatlere kadarda hazır kıta olarak hastalarına şifa dağıtıyor. 

Halkımız Dr. Özentürk’den o kadar razı ki her polikliniğine gidip çıkan ona güzel dualar ediyorlar. 
Hastalarımızın tek korku ve endişesi genç doktorumuzun bir gün Hakkâri’den ayrılmasıdır. Hasta ve hasta yakınları onun için hep dua ediyorlar. 

Gastroenteroloji polikliniğinde bekleyen hasta ve hasta yakınlarıyla kısa bir görüşmelerim oldu. 
Hepsi fedakâr ve başarılı doktorumuzdan çok memnun olduklarını ve buradan gitmek istemediklerini belirtiler.Bu serviste tedavi gören hastalardan Necmettin K.” Cihan Hoca Hakkâri için bir veli nimettir. Onun çok faydasını gördük hastasıyla çok iyi ilgileniyor. Çok mütevazi biri”dedi. 

Sittiye T. adındaki hasta ise” üç ay evvel İstanbul’a oğlumun ziyaretine gittim, orda bir hastaneye tedaviye gittim. Bana Hakkâri’de çok iyi bir Doktor var adı Cihan Özentürk. Ona mutlaka görünün size yardımcı olacaktır diyerek İstanbul’da bile kendisini önerdiler. 

Bir başka hasta ise” Van, Ankara ve farklı illere gittim. Cihan hocanın koyduğu teşhir bana çok iyi geldi. Artık Van yâda batıya gitmeme gerek kalmadı. Allah ondan razı olsun” açıklamasında bulundu. 

Hasta Metin ise” Bende başka illere doktora gidiyordum. Oradaki bir doktor size Cihan gibi bir doktor gönderdik kendi dalında uzman Hakkâri’de çok iyi bir Gastroenteroloji Doktoru. O son derece iyi bir hekim ve bölgeniz için bir şans” dedi. 

Dr.Özentürk Hakkâri için büyük bir kazanımdır. İnşallah ilimizde uzun bir süre kalır, ilimizin Cihan doktorlar gibilerine çok ihtiyaç vardır. Bir teşekkür de aynı birimde çalışan Fatih Tekin, ve çalışma arkadaşlarına.

Takdir ve tebriki hak eden, can kurtarmak gibi vicdani bir görev üstlenen tüm doktorlarımızı kutluyor, sunduğu hizmet ve tedavi yöntemiyle cana can katan Dr. Cihan Özentürk’e bir teşekkür de benden…

Bu yazı toplam 5697 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim