• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

DAKA toplantısı Vali Çelik başkanlığında yapıldı

DAKA toplantısı Vali Çelik başkanlığında yapıldı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik Başkanlığında yapıldı.

Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınma ve gelişimine yönelik stratejileri ele almak ve işbirliği olanaklarını değerlendirmek için, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2023 yılı Aralık ayı Yönetim Kurulu toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili. Ali Çelik başkanlığında gerçekleştirildi.

Hakkari Valiliğinde yapılan toplantıya Yönetim Kurulu üyeleri Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Muş Valisi Avni Çakır, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Dr. Ozan Balcı, Bitlis İl Genel Meclis Başkanı Cemalettin Kinç, Muş İl Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı.

Toplantıda, Bölge kalkınmasını desteklemek için atılacak adımların konuşulduğu toplantıda; Ajans desteklerine ilişkin hususlar, Avrupa Birliği destekli TRB2 Bölgesi’nde ( Bitlis, Hakkari, Muş, Van İlleri ) Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması Projesi’ne ilişkin hususlar, 2024 yılında gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin olarak 2024 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi, 2023 yılının ilk yarısında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin olarak 2023 yılı Ara Faaliyet Raporu ile ilgili proje ve çalışmalar incelendi.

Bölgenin potansiyeli, ekonomisi, yatırım fırsatları ve kalkınma hedeflerine de değinilen toplantıda Vali Ali Çelik, geniş bir vizyon bakış açısına sahip olmanın ve somut projeler ortaya koymanın önemini vurgulayarak, toplantı katılımcılarına çalışmaları ve katılımları için teşekkürlerini iletti. Hakkarihabertv.com

gav75u3xoaat9-x-001.jpg
 

Bu haber toplam 971 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim