• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de Çepik programına büyük ilgi

Hakkari'de Çepik programına büyük ilgi
-Hakkari Valiliği ve Belediye Başkanlığı destekleriyle Hakkari’de 30 Ağustos Zafer Bayramı "ÇEPİK" programı ile coşkuyla kutlandı. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, "Hakkari tarihin en güzel günlerini yaşıyor dedi.

TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalında yayınlanan 'Çepik' programının bu haftaki bölümü Hakkari'de çekildi. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımızın desteğiyle tarihin en güzel günlerini yaşıyoruz dedi.  

Hakkarili Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın'ın TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalında yaptığı 'Çepik' programında sanatçılar Sinan Yılmaz, Mensure Arancak, Aynur Polat, İdris Aydın, Hakkari sanat topluluğu sahne aldı.
 

Valilik önünde düzenlenen 'Çepik ' programına, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Tevfik Kumbasar, Mustafa Berat Kasımoğlu, Halil İbrahim Köroğlu, Tevfik Kumbasar, Mustafa Berat Kasımoğlu, Halil İbrahim Köroğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Kanaat önderleri Ahmet Şen, Timur Yoldaş, İş İnsanı Teoman Zeydan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkari'nin tarihi, örfe ve adetlerine ekranda yer verildi. Sanatçılar tek tek sahne alarak birbirinden güzel türkü ve şarkıları ile binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattılar. Programda, Sahneye çıkan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari'de hayat var gelin bu hayata hep birlikte yaşayalım dedi.

Vali Akbıyık, "30 Ağustos Zafere bayramına yakışır güzel bir program oldu. Burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle tüm Türkiye'nin ve Hakkari'nin 30 Ağustos zafer bayramını kutluyorum. Artık  Hakkari eskisi gibi terörle değil festivallerle, programlarla anılıyor. 3 bin 400 rakımlı sat buzul gölleri festivali. 3 bin 700 rakımda kar festivali ve birçok festivaller yaptık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımızın desteğiyle tarihin en güzel günlerini yaşıyoruz. Hakkari'de büyük bir dönüşüm ve gelişim var. Altyapıdan üst yapıya birçok hizmetler var.  Gençlik  Spordan, belediyeciliğe inanılmaz gelişmeler var. Bizi her zaman destekleyen sayın Cumhurbaşkanımıza ve bizi destekleyen bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Vali Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık hanımefendi, Vali Yardımcıları, kanaat önderleri, iş insanları ve yüzlerce vatandaş kol kola girerek halay çektiler. Haber: Feyzullah Taş

vali-4-001.JPGsaban-1.JPGvali-cepik-1.JPGdsc-4779.JPGvali-7.JPGvali-m.JPG6676.JPG


 

Bu haber toplam 2337 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim