• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari'de yaşanan ilginç olaylar

Hakkari'de yaşanan ilginç olaylar
Hakkari'de polis olduklarını iddia eden şahıslar, bir ailenin 25 bin 387 TL'sini dolandırdı.

Hakkari'de polis olduklarını iddia eden şahıslar, bir ailenin 25 bin 387 TL'sini dolandırdı.
Hakkari Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek dolandırıcılık olayı ile ilgili müracaatta bulunan Ö.K. isimli şahıs, evde bulunduğu sırada cep telefonundan kendini polis olarak tanıtan bir kişinin aradığını anlattı. Mağdur vatandaş, polise verdiği ifadede, "GSM hattımın örgüt tarafından ele geçirilerek çeşitli suçlara karıştığını söylediler. Telefon görüşmesi esnasında arka fondan polis telsizi sesi geliyordu.

Ben de bunun üzerine telefonu kızım H.K.'ye verdim. Şahıs kızımla yaptığı görüşmede
güvenliğimizin tehdit altında olduğunu, bizimle devlet adına bu görüşmeyi yaptığını söyledi. İddia edilen suç unsurlarının çözülmesi için 25 bin TL parayı havale etmemiz gerektiği söylendi. Ben de bu söylenenlere inanarak evde bulunan altınlarını bozdurmak ve kendisinden istenilen parayı yatırmak için Hakkari'de faaliyet gösteren bir iş yerine kızım H.K. ile birlikte gittim.

Elimdeki altınları 25 bin TL tutarında bozdum. Tüm bu işlemler sırasında bu şahısla sürekli telefonu açık vaziyette görüştüm. PTT Müdürlüğüne beni yönlendirerek parayı yatırmamı söyledi. Şahsın hesabına masraflarıyla birlikte 25 bin 387 TL yatırdım. İşlemlerinin ardından polis olduğunu iddia eden bu şahsın talimatlarıyla Hakkari 1 No'lu Sağlık Ocağı'na geldim. Şahıslar beni bu adreste beklediklerini söylediler. Şüphelenerek kızımla birlikte Emniyet Müdürlüğüne gelerek durumu Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerine anlattığımda dolandırıldığımı anladım. Bu şahısların bir an önce bulunmasını istiyorum. Onlardan şikayetçiyim" dedi.

- CAMİ İMAMI TEHDİT EDİLDİ 

Hakkari'de kendisinin tehdit edildiğini iddia eden bir imam, polise şikayette bulundu.
Hakkari'de ikamet eden M.D. isimli imam, polise verdiği ifadesinde tehdit edildiğini öne sürdü. İmam M.D.'nin, "Ben yatsı namazından sonra saat 19.30 sıralarında cami kapısını kilitleyip evime gittim.

Saat 03.45 sıralarında S.M. ile birlikte sabah namazı için camiye geldim. Camiye geldiğimde dış kapının iki adet asma kilitle kilitlendiğini gördüm. Hemen caminin karşısında bulunan AK Parti İl Başkanlığı binasında bulunan görevli polis memurlarına konuyu anlattım. Daha sonra görevli ekipler gelerek gerekli incelemeyi yaptı. Arada cami içerisine atılan kağıt parçaları ile değişik şekillerde tehdit alıyorum. Fakat bunları önemsemediğim için gerekli mercilere bildirmedim. Görev yaptığım cami kapısını kilitleyen şahıs veya şahısların yakalanması veya tespit edilmesi durumunda davacı ve şikayetçi olacağım" dediği öğrenildi.

- KURS BİNASINDAKİ 30 KALORİFER PETEĞİ ÇALINDI

 Hakkari'de bir kurs binasında bulunan 30 adet kalorifer peteğinin çalındığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre A.G. isimli şahıs, polise verdiği ifadede kendisinin dernek yetkilisi olduğunu söyledi. A.G., meydana gelen hırsızlık olayını komşusu olan C.O.'nun gördüğünü, sorumlusu olduğu 4 katlı kurs binasının ikinci katında bulunan 30 kadar kalorifer peteğinin, plakasını tespit edemedikleri beyaz renkli kamyonet tipi araçta bulunan kişiler tarafından çalınmış olduğunu söyledi. Kurs binasına 1 ay kadar önce de camları kırılarak zarar verildiğini ancak şikayetçi olmadıklarını anlatan A.G.,
hırsızlık yapan kişilerden davacı ve şikayetçi olduğunu ifade etti.

- 23 BİN PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki polis kontrol noktasında bir araç üzerinde yapılan uygulamada, 23 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre,Yüksekova yolu üzerinde bulunan eski polis kontrol noktası önünde, Şemdinli ilçe merkezi istikametinden gelen araç üzerinde yapılan uygulamada, 23 bin paket kaçak olduğu değerlendirilen sigara ele geçirildiği belirtildi.
 

 

Bu haber toplam 4632 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim