• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

İnsanlar Evlendikten Sonra Neden Kilo Alır?

Doç.Dr. Şükrü Bingöl

İnsanlar Evlendikten Sonra Neden Kilo Alır? Sizi mutlu eden ilişki kilo da Evliliğin mutluluğu, birçok insanın tüm ekstra zamanlarını yeni hayat arkadaşıyla geçirmek istemesine neden oluyor.

Bu kesinlikle yenyapıyori evli olmanın keyifli bir yönü olsa da, birçok çift yemek yemeyi birlikte keyif aldıkları aktivitelerin merkezin bir parçası haline getiriyor ve bu da gelin ve damat için sağlıksız kilo alımına yol açabiliyor.

Ama nasıl sağlıklı kalacağınızı biliyorsanız, siz ve eşiniz evlilikte kilo almanın kurbanı olmak zorunda değilsiniz. "Obezite" dergisinde yayınlanan 2012 tarihli bir araştırmaya göre, iki yıl veya daha uzun süredir evli olan çiftlerin, bekar meslektaşlarına göre kilo alma olasılığı daha yüksektir. Hatta "USA Today"e göre, 20'li yaşlarının başındaki yeni evli kadınlar evliliğin ilk beş yılında ortalama 24 kilo alırken, aynı yaş grubundaki erkekler de aynı süre içinde ortalama 30 kilo alıyor aynı çalışma.

İlginçtir ki, birlikte yaşayan ancak evli olmayan çiftler aynı derecede kilo almamışlardır. Çiftler Birbirlerini Etkileyebilir Evli çiftler yemeklerinin çoğunu birlikte yerler, dolayısıyla eşlerinin canı çektiği için normalde yemedikleri yiyecekleri yeme olasılıkları daha yüksektir. Aslında partnerin yeme kararları üzerindeki etkisi, evlilik sonrası kilo alımında büyük bir faktördür. Ortaya çıkabilecek iki ek faktör, daha sık dışarıda birlikte yemek yeme eğilimi ve evde yemek yerken daha fazla yemekler pişirme eğilimidir.

"Obezite"ye göre birlikte televizyon izleyerek geçirilen zamanın artması evlilik sonrası kilo alımında başka bir faktördür. Geleneklerimize göre bir çift, evlendikten sonra tüm yakın akrabalarını görkemli yemekler için ziyaret etmek zorundadır.

Ayrıca evlendikten sonra yeme alışkanlıklarınızın değişmesi ve bekar olduğunuz zamana göre daha fazla yemek yemeniz de muhtemeldir 2013 yılında "Sağlık Psikolojisi" dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, evliliklerinde mutlu, tatmin olmuş ve güvende olan çiftlerin kilo alma olasılıkları daha yüksek çünkü artık bir eşin ilgisini çekme konusunda herhangi bir baskı hissetmiyorlar.

Evlilikte Kilo Alımını Önlemek "Sağlık Psikolojisi" dergisindeki makale, evli çiftlerin kilolarını sadece görünümleri yerine genel sağlık ve refahları açısından bir faktör olarak düşünmeleri gerektiğini belirtiyor. Evli çiftler birbirlerini kötü beslenme konusunda etkileyebildikleri gibi, sağlıklı seçimler yapma konusunda da birbirlerini etkileyebilirler.

Besleyici menüler oluşturmak için birlikte çalışın, sağlıklı yiyecekler için birlikte alışveriş yapın ve yemek hazırlamayı ortak bir çaba haline getirin çünkü bunlar zayıf kalmanıza ve ortak bir hedef üzerinde bağ kurmanıza yardımcı olabilir. Aynı amaçla çift olarak da egzersiz yapın. Sağlık ve mutluluklar dilerim

Bu yazı toplam 1337 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim