• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C

Kütahyalı işadamlarından Hakkari'ye mesaj: "Valimizi geri alırız"

Hakan Taş

Kütahya’da görev yaptığı süre zarfında gönüllere yatırım yapan, bol bol dua ve dostluk biriktiren vali Ali Çelik’in Hakkari’mize atanmasıyla, hasretine dayanamayan Kütahyalı İşadamları Hakkari’ye gelerek vali Çelik ile hasret giderdiler.

Hakkari MÜSİAD, Kütahyalı meslektaşları onuruna Hakkari Evinde bir dostluk ve dayanışma yemeği düzenledi. Geceyi hoş sohbet süsledi, Vali Çelik’e iltifatlar çoğaldı. Güzel sözler duyan valimiz tüm mütevaziliğiyle başını önüne eğerek çekingen bir tavırla onları sessizce dinlemekle yetindi.

Yer Hakkari,

Mekan Hakkari Evi

Yemekler de elbette yerel mutfağımızdan.

Kütahya Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticileri, Hakkari MÜSİAD’a tehdit içerikli(espri) şu uyarıyı yaptı; “Eğer Valimizi üzerseniz onu sizden geri alacağız.”… Yükselen kahkahalar geceye ayrı bir tat kattı. Ve konuşmaların akışı şöyle devam etti; “Hakkari’nin kabul olacak bir duası varmış da kabul oldu. Sayın Ali Çelik, Kütahya’ya silinmeyecek bir iz bıraktı. Bütün gönüllere dokunmayı başardı. Hakkari’ye görevlendirilmesi bize göre bir terfidir. Buranın, sizlerin böylesine başarılı ve merhametli bir devlet adamına ihtiyacı vardır. Vali Ali Çelik, eşi ve benzeri olmayan bir karakter ve yüreğe sahiptir. Nereye dokunursa orada bereket ve sevgi olacaktır. Proje ve hizmet adamıdır.  Biz ve sizler çok şanslıyız ki böylesine başarılı bir Vali ile çalıştık ve yaşadık. “

Yemekler yendi, sohbet koyulaştı. Programa katılan tüm davetliler kendilerini tanıtarak konuk işadamlarına yakınlık gösterdiler.

Kimlerdi gelen misafirlerimiz;

Ahmet Dülger-MÜSİAD Kütahya Başkanı, İsmail Tosun-Kümüskoop Başkanı, Abdullah Ünal-MÜSİAD Bşk. Yrd, İrfan Güleç-Kümüskoop Bşk.Yrd.

Hepsi birbirinden içten, başarılı ve güzel hizmetlere imza atan simalar. Kendilerini hiç yabancı his etmediler. Çünkü Kütahya-Hakkari arasında asla yıkılmayacak güçlü bir sevgi köprüsü kuruldu.

MÜSİAD Hakkari Başkanı, genç kardeşimiz Adnan Öveç de hepimizi duygulandıran ve etkileyen etkili bir konuşma yaptı. Öveç; “Sizler gibi değerli insanlarımızdan Hakkari’ye yatırım yapmanızı, yapmazsanız da ilimizdeki yatırımların teşviki noktasında sizlerin yönlendirici pozisyonda olmasını talep ediyoruz. Hakkari’mizin ciddi anlamda yatırım yapmaya, istihdamı yükseltmeye ihtiyacımız vardır. Hakkari olarak 6’ncı teşvik bölgesinde yer alıyoruz. Biz yakın çevredeki illerle rekabet edecek durumda değiliz. Lojistik anlamda ciddi bir maliyetimiz var. Buraya yatırım, hammadde ve üretilen malın dışarıya sevk noktasında ciddi sorunlar yaşıyoruz. 7’nci teşvik bölgesinde yararlanmamız lazım ki biz yatırımcıyı çekebilelim”…

Sizin anlayacağınız iki MÜSİAD’ın ortak bir aşkı var ki bu aşkın adı “VALİ ALİ ÇELİK”…

Kardeş il Kütahya’ya selam olsun…

 

Bu yazı toplam 5963 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim