30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

EĞİTİM-SEN

Hakan Taş

11 Haziran 2012 Pazartesi 15:47

17’nci yaş gününü kutlayan Eğitim-Sen Hakkari şubesi dayanışma yemeği düzenledi. Kısa bir süre önce Şenler Otelinde, bu kez de kapalı spor salonunda organize edilen yemeğe sessiz sedasız oturarak eşlik ettim ve derin gözlerle gözetledim.

 

Aslında çok  şey yapmak isteniyor ve yapılıyor da ama nedense bana göre hep amatör ve yetersiz gözüküyor. Yani düşünülen iyi yapılan kötü izlenimi veriliyor. Eğitim ve bilim emekçilerinin sendikal mücadelesinin tartışmasız öncüsü Eğitim-Sen sınıfsal konuma, etnik kökene, dinsel,  mezhepsel kimliklere dayalı ayrımcılığın son bulması ve kalıcı barışın inşa edilmesi mücadelesini veren, haklının yanında dik duran, haksızlığa tahammülü olmayan ve 17 yılını hak aramakla geçiren bu oluşumun tertiplediği yemekler bir parti ve basit bir davet yemeği tadında kalıyor.

Amaç yemek yeme ve halay çekme olayı değildir. Bu tür dayanışma yemeklerinde karşılıklı soru-cevap, dert dinleme, eksiklikleri onarma, fikir alışverişinde bulunma ortamı sağlanmalıdır. Sendika yöneticileri kapıda konukları karşılıyor, daha sonra uzaktan bir selam veriyor ve herkes yerine oturarak yemeğini yiyor, halayını çekiyor ve gidiyor. Bu tür organizasyonlarda her sendikadan bir yönetici ve özellikle sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katılımı sağlanmalıdır. Konuklara 17 yıllık emeğin özeti olan broşür ve tanıtım CD leri dağıtılmalıdır.

Eğitim-Sen’in varlığını his ettirme politikasına ihtiyacı yok. KESK’in kalbidir. Hak arama çabalarına “BDP’nin arka bahçesidir” eleştirilerine de maruz kalan Eğitim-Sen 1 yıl sonra reşit oluyor. 18 yaşına giriyor ve artık emeğin, demokrasinin, barışın sesi olmayı sürdürerek daha güçlü emekçinin sesi olmaya devam ediyor.

 Örgütsüz bir toplum haksızlıklarla yaşamaya mahkumdur. Ve örgütsüzlük savaşa silahsız giden bir asker misalidir. Bu platformun içinde yer alan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yapıcı eleştirilerime de kulak vermelerini, daha hoş ortamlarda daha etkili dayanışma programları organize etmelerini bekliyorum.  Sendikalar siyasetin anaokuludur.

Burada çalışan ve çabalayan aydınlar halk önderliğine ve temsilciliğine aday kimselerdir. Kentimizin sorunlarına duyarlı olan ve her olumsuzluğa meydanlarda tartaklanma pahasına tepkisini haykıran KESK platformlar şubesi ve özellikle Eğitim-Sen’den daha kapsamlı organizasyonlar bekliyor, haklı mücadelesinde basın emekçisi olarak da desteğimizi sürdüreceğimizi belirtiyorum.

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.