• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

O Gerçek bir Eğitimci ve Bir İyilik Meleği…

Murat Taş

Spor sadece sahada yâda salonda oynanan bir etkinlikten ibaret değildir. Başarı sadece oyuncunun yeteneğinden de değildir. 

Her başarılı bir sporcunun arkasında güçlü, deneyimli, merhametli, işini seven ve bu uğurda büyük emek veren yönetici veya hocalardan oluşan bir Spor yönetim, teknik heyet ve iyi idareciler vardır.

Hakkâri son zamanlarda sporun farklı branşlarında başarı sağladı, hatta bu başarısı uluslararası arenada da sürdü. Onun ve ekibinin sayesinde Ülkemize Dünya üçüncüsü ve farklı branşlarda başarı geldi.

Bu başarının arkasındaki şahsiyet yıllarını Hakkârili gençlere adayan, işini seven, görevini en iyi şekilde yürüten, herkesin parmakla gösterdiği, Hakkârili gençlerin ve sporcunun her daim yanında olan emektar Hakkari Spor Lisesi Müdürü Sefer Özatak, 

Spor camiamız için büyük bir şahsiyet olan dürüst ve efendi duruşuyla, her zaman örnek alacağımız, bu değerli şahsiyetten ve hocamızdan biraz bahsetmek istiyorum.

sefer-ozatak-3.jpg

1975 yılında Hakkâri Durankaya Beldesinde dünyaya geldi. İlk Okulu burada bitiren, Orta ve Lise öğrenimini Van Alparslan Anadolu Öğretmen okulunda tamamlayan Sefer Hoca, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmeni olarak tamamladıktan sonra, 2001 yılında Hakkâri Atatürk Anadolu Lisesinde başlayan ardından, Hakkâri Spor Lisesi Müdürü olarak yedi yıl buyunca burada Okul Müdürü olarak görev yaptı.

sefer-ozatak.jpg

Atatürk Anadolu Lisesi ve Spor Lisesinde çok büyük başarılara imza attı.
Yaptığı güzel proje ve etkinliklerle ilimizi bölge, Yurt ve Yurt dışında çok iyi temsil etti. Burada nice başarılar ve takdirler aldı.

İlimize farklı branşlarda sayısızca ödül ve başarı getirerek herkesin takdirini kazandı. Her platformda Hakkârili gençlerin yeteneklerini sergilemesine vesile olduğu bibi Hakkârili gençlerin yeteneğine sahip çıkarak her platformda dile getirdi.

sefer-ozatak-2.jpg

İlimizin gerçek tanıtım elçisi oldu.
Onun okulunda eğitim görmek ve yeteneklerini kanıtlamak iyi bir eğitim almak için öğrenciler büyük bir çalışma azmi göstererek adeta birbirleriyle yarıştılar, veliler sonsuz bir güvenle çocuklarını ona ve okuluna emanet ettiler. 

Dışarıya okul takımlarını, öğrencilerini yani kafilesini en iyi şekilde gönderdi. Hakkâri Spor Lisesi kafilesi gittiği her ilde en iyi şekilde karşılandı. Hakkâri’yi örnek aldılar. Hatta Hakkâri’yi kıskandılar.  

Sefer hocanın yetiştirdiği çoğu öğrenci şu an farklı illerde görev yapmakta.  Bunlardan bazıları şu an en üst mevkilerdeler. 

Sefer Hoca, Sporun yanında, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunularak halkının ve Ülkesini yanında oldu.  Ona çoğu insan iyilik meleği derlerdi, iyilik yapmayı seven bu konuda çok öğrenciye yardımı dokundu. Eğitiminin yanında güzel, sıcak sohbet ve güzel fikirleriyle insanlara ışık saçıyordu.

Bende bazen kendisine danışır, ondan güzel öğütler ve nasihatler alırım. Yani Sefer hoca, hepimizin Öğretmeni ve akıl danışmanımızdı. Onu örnek almak onun gibi olmak hep hayalimizdi.

Şimdi Spor Lisesini bırakıyor, yeni görev yeri Hakkâri Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı olarak görev yapacak ve hizmetine kaldığı yerden devam edecek. 

Hakkâri gençlerine ve sporcusuna bu kadar bağlı ve hizmete eden. Bu değerli hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Yolun açık olsun güzel ve çalışkan ÖĞRETMENİM ve HOCAM…

Bu yazı toplam 11323 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim