• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

TERCİHLERİMİZ

İbrahim AÇAR (eğitimci)

"İnsan kendini vezirde eder rezil de." sözünü duymuşsunuzdur.Yani insan kendisi için yeterlidir.Yapıp edeceklerini çoğunlukla kendisi seçer.Buna biz kader diyoruz.

Kader,kişinin ne yapacağını önceden bilip onu yazgı olarak kendisine sunmaktır.Yaşamın akışı içerisinde birçok olanak ve tercih önümüze serilmektedir.

Bizler bunlar içerisinde en uygun olanı ya da uygun olacağını düşündüğümüzü tercih eder ve hayatımızı ona göre şekillendiririz.

Bazen doğru bazen de yanlış tercihlerde bulunuruz. Tercihimiz doğru ise olumlu bir hayat bizleri bekler.Ancak tercihimiz yanlış ise bir ömür boyunce pişman olur ve hayatımızı olumsuz şekilde geçirmemize neden olur.Tüm yaşam boyunca bu tercihi yaptığımıza pişman oluruz.Yanlış insan,yanlış iş,yanlış eş vs.peşimizden sürüklenerek gelmeye devam eder.

Bazen de iyi bir tercihte bulunursun ama zaman içerisinde şartlar değişir ve bu tercih işin içerisinden çıkılmaz bir durum alır.İyiydi kötü oldu dersin ve şansına küsersin.Ama olabiliyor.Sonuçta hayat değişim üzerine kuruludur.Hiçbir şey aynı kalamaz aksi takdirde yok olmaya mahkumdur.

Kötü tercihler de bazen iyi sonuçlar verebilir.Buna da kısmet deyip geçiyoruz.Anlaşayacağınız hayat seçeneklerle doludur.4 yanlış bir doğruyu götürüyor.Yanlış eş,yanlış iş,yanlış insan ve yanlış aş bir hayatı götürüyor.Elde kalıyor büyük ve anlamsız bir sıfır.

Hayatın her kademesi bir sınavdır. Bu sınavda en iyiler ve tercihlerinde isabet tutturanlar başarılı olabiliyor. Sınavda iyi olman da yetmiyor, tercihini iyi yapman da gerekiyor. Hayatının anlamı kıldığın sınavları alnının akı ile geçmen için tercihinin de isabetli olması gerekiyor.

İyi tercihler yapmalı ve hayallerine bir adım daha yaklaşmalısın. Gündemi takip etmeli, önü açık ve geleceğe hitap eden tercihlerde bulunmalısınız. Bunun için de uzman kişilerden öneriler almalısınız. Yaptığınız tercihlerin önünüzü açması ve geleceğinize ışık saçması temennimdir. Umarım tercihleriniz sizleri mutlu eder.

Çevremizde ya da çevrenizde yanlış tercih kurbanı olmuş birçok insanı görmek mümkündür. Onların yerinde olmadığınız için şükür çektiğinizi biliyorum. Ama hayat uzun, geri kalan ömrümüzde daha birçok tercih ile karşılaşacağımızı unutmamalıyız. Bu konuda sağlam adımlar atmalı ve yardımcı olabilecek yetenekler aranmalıdır.

Hayat işaretlerde saklıdır. Sen yeter ki bu işaretleri görmeyi bil! Hayat insana iyiyi de tattıracak kötüyü de sen yeter ki nasıl davranacağını bil! Tercihinde pişman olabilirsin ama yaşamayı bil!

Bu yazı toplam 10951 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim